Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές με «οδηγό» την Monte Paschi

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, με «οδηγό» τις ιταλικές τράπεζες, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην επερχόμενη συνάντηση της ΕΚΤ την Πέμπτη, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται σε θετικό έδαφος, με όλους τους επιμέρους δείκτες να καταγράφουν άνοδο. Οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές πρώτων υλών καταγράφουν τα μεγαλύτερα

κέρδη, χάρη στην άνοδο των τιμών σιδηρομεταλλεύματος.

Ο Euro Stoxx Banks καταγράφει άνοδο 1,4%, σε νέο υψηλό από τον Ιανουάριο, με τις ιταλικές τράπεζες να καταγράφουν ράλι μετά τα τελευταία σενάρια για τη διάσωσή τους.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa μεταδίδει ότι η ιταλική κυβέρνηση θα ζητήσει 15 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης για τις ιταλικές τράπεζες, με βάση το μοντέλο διάσωσης που ακολουθήθηκε στην Ισπανία το 2012.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1% στις 6.846 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 1,15% στις 10.902 μονάδες, ο CAC 40 κινείται με κέρδη 1% στις 4.678 μονάδες, ο ΙΒΕΧ με άνοδο 0,5% στις 8.936 μονάδες και ο FTSE MIB με άνοδο 1% στις 17.952 μονάδες.

Στις μετοχές, η ιταλική Monte Dei Paschi καταγράφει ράλι 10% μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει το ποσοστό της στο 40%, αποκτώντας έτσι τον έλεγχο της ιταλικής τράπεζας.

Κέρδη 5% για την Mediobanca, άνοδος 4% για την Unicredit και κέρδη 3% για την Intesa Sanpaolo και την Banca di Milano.

Ανοδικά κινούνται και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές. Η Credit Suisse ενισχύεται κατά 3,7% μετά την υποβάθμιση των στόχων για τα κέρδη προ φόρων για τις δραστηριότητές της στην Ασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα