Συναντώντας τον Νίκο

Με αφορμή το θέμα του newmoney.gr, «Το Hackathon και ο 17χρονος Νίκος» ο κ. Γιάννης Λάριος, στέλεχος του ομίλου Viva, έγραψε για τη γνωριμία του με τον Νίκο.

«Ο νεαρός Νίκος (17 - Nick Stathas), μου ζήτησε το μεσημέρι της Κυριακής, να μιλήσουμε στο πλαίσιο τoυ #BeyondHackathon. Ήθελε να μου περιγράψει την ιδέα του που σχετίζεται με πληρωμές με ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως το VivaWallet, και να ζητήσει μια άποψη για κάποια λειτουργικότητα που είχαν σκεφτεί.

Αφού

μιλήσαμε (και ενθουσιάστηκα!) με την φανταστική ταχύτητα της σκέψης του, τον ρώτησα αν θέλει να συζητήσουμε το "pitch", την παρουσίαση δηλαδή που θα κάνει το απόγευμα στους κριτές, ώστε να αναδείξουμε σημεία της πρότασής του.

- "Δεν θα χρειαστεί" μου είπε. "Δεν επιτρέπεται να διαγωνισθώ. Όλη η ομάδα είμαστε κάτω από 18 και με βάση τους όρους δεν μπορούμε να διαγωνισθούμε."
- Γιατί; Πόσο χρονών είσαι;
- "Δεκαεπτά" (μου απάντησε).
- Ήρθατε όμως! Και από ποια ηλικία προγραμματίζεις;
- Από τα 12...
- Και πώς ξεκίνησες... (και εκεί άρχισε να μου περιγράφει πώς μπήκε στα βαθιά του προγραμματισμού, τι τον συναρπάζει και λοιπά)

Ένας 16αρης συνεργάτης του, ήρθε και τον τράβηξε και πήγαμε πάλι μέσα στην αίθουσα. Ήθελε να του δείξει ένα κομμάτι κώδικα που ήδη δούλεψε με το API, που τους είχαν δώσει οι διοργανωτές.

- "Ωραία!" (είπε αφού το είδε), "προχωράμε παρακάτω. Έχουμε μόνο 3 ώρες περίπου ακόμη για να το τελειώσουμε"...

Το απόγευμα, ο Νίκος και η ομάδα του, ενθουσίασαν κοινό και κριτές με αυτά που παρουσίασαν.

Με αυτή την "ένεση αισιοδοξίας" αυτών των παιδιών με τα λαμπερά μάτια και μυαλά, θα βγάλω όλη την εβδομάδα, ίσως και περισσότερο.

Και η Ελλάδα, αν τους κρατήσει, ίσως να τα καταφέρει κι εκείνη να παραμείνει αισιόδοξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα