Σύγκρουση "αστέρων" για τη θέση του CEO της L'Oreal


Όταν ο Alexis Perakis-Valat αντικαταστήσει τον Marc Menesguen τον Σεπτέμβριο ως επικεφαλής του τμήματος των προϊόντων καταναλωτών, θα πυροδοτήσει ένα πιθανό ανταγωνισμό για την αντικατάσταση του 59χρόνου στελέχους
.
Από την μια, ο Perakis-Valat , ο οποίος στα 44 αναλαμβάνει την μεγαλύτερη μονάδα ύστερα από την προεδρεία του στην ανάπτυξη των εσόδων στην Ασία, που ξεπέρασε το όριο όλων των μονάδων σε σύνολο από το 2013.

Από την άλλη, ο Nicolas Hieronimus , 52 ετών, ο οποίος έχει το υψηλότερο ρόλο στην L'Oreal μετά τον Αgon και τον οικονομικό διευθυντή, Christian Mulliez , επιβλέποντας

τους διαχωρισμούς που εμπεριέχουν πολυτέλεια – τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κλάδο και τα καλλυντικά, τον πιο κερδοφόρο.

Η προαγωγή του Perakis-Valat ανακοινώθηκε την Δευτέρα.


"Ίσως αποτελεί προάγγελο της διαδοχής του Αgon", δήλωσε ο Gael Colcombet , αναλυτής της τράπεζας Mainfirst του Λονδίνου.
"Μέχρι τώρα ο Hieronimus ήταν στην πρώτη γραμμή για να τον διαδεχθεί, αλλά ο Perakis-Valat αποτελεί ένα πρόσωπο εναλλακτικό".
Οι δύο κύριοι αποτελούν τους 2 εσωτερικούς υποψηφίους για την διαδοχή του Αgon ως Διευθύνων Σύμβουλο, εφόσον δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του το 2018.

Η L'Oreal, η οποία διοργανώνει την μετοχική συνάντηση σήμερα στο Παρίσι, αρνήθηκε να σχολιάσει για τα σχέδια διαδοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα