Γεννηματά: Βάλατε τη χώρα στον αυτόματο και τώρα πάει στον γκρεμό

Του Χρήστου Μπόκα

«Δώστε λύση αλλιώς φύγετε» ανέφερε η κυρία Φώφη Γεννηματά ξεκινώντας την ομιλία της με τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης που διαμορφώνουν νέο επώδυνο λογαριασμό για τους φορολογούμενους και τους συνταξιούχους. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι με τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το ύψος της δημοσιονομικής

προσαρμογής από το 2015 ανέρχεται σε 12 δις ευρώ.

«Δεν λάβαμε καμιά απάντηση από τον κ. Τσίπρα για το πού πάει η χώρα» είπε η κυρία Γεννηματά για να εκτιμήσει ότι «η κυβέρνηση έχει βάλει την χώρα σε αυτόματο πιλότο οδηγώντας την στο γκρεμό». Παράλληλα απαρίθμησε τα τρία μεγάλα ψέματα – όπως είπε – της κυβέρνησης λέγοντας:

«Είναι ψέματα τα της σκληρής διαπραγμάτευσης. Όσο ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά ο λογαριασμός για τους πολίτες μεγαλώνει. Λέτε ότι οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερο. Κι αυτό είναι ένα ψέματα. Το 2014 η χώρα έβγαινε από την κρίση αλλά με την τυχοδιωκτική σας διαπραγμάτευση φέρατε νέο μνημόνιο. Σήμερα έρχεται νέος λογαριασμός 3 δις ευρώ στα 5,4 δις ευρώ που προτείνατε . Συνολικά τα δικά σας μέτρα ανέρχονται σε 12 δις ευρώ. Ισχυρίζεστε ότι επί των δικών σας ημερών κατανέμονται τα βάρη πιο δίκαια. Ψέματα. Πλήττονται κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα. Στο στόχαστρό σας είναι οι νέοι, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Στόχος σας η εξίσωση προς τα κάτω» και πρόσθεσε «αποτελούν ψέματα και όσα λέγατε για το χρέος.

Τώρα έχετε και παραμύθια με δράκο το ΔΝΤ λες και πριν ήταν αρνάκι. Δεν παραγνωρίζουμε τις ακραίες θέσεις του Ταμείου όμως εσείς έχετε την ευθύνη για την αποτυχία της διαπραγμάτευσης.

Πρόσφατα φτιάξατε παραμυθάκια και κλαψουρίσματα περί προσπάθειας αποσταθεροποίησης. Δώστε λύση αλλιώς φύγετε γιατί συσσωρεύετε ζημιές».

Αναφορικά με το βασικό θέμα της προ ημερησίας συζήτησης υποστήριξε ότι «αρνούμαστε να μπούμε στο ψευτοδίλλημα: νόμος και τάξη ή ασυδοσία». Η ίδια μίλησε εμμέσως και για την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» με την «ύποπτη» συνεργασία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αλληλέγγυους και ΜΚΟ. «Μην αφήνετε χώρο για να σας υποκαταστήσουν δήθεν αλληλέγγυοι. Δείξετε ότι έχουμε κανονικό κράτος» είπε η κυρία Γεννηματά.

«Φτιάχνετε γκέτο – μικρές πόλεις – μέσα στις πόλεις» είπε αποδομώντας την προσφυγική – μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης επισημαίνοντας στον πρωθυπουργό να περιορίσει τις πανηγυρικές δηλώσεις την στιγμή «που στην Ειδομένη και στον Πειραιά εξακολουθούν να επικρατούν εικόνες ντροπής. Την ώρα που η σιδηροδρομική γραμμή είναι κλειστή». «Συμπληρώθηκαν οι 15 ημέρες παραμονής στα κέντρα κράτησης νησιών. Δεν τους επιτρέπετε όμως να φύγουν. Αποδεικνύεται ότι όσα εξαγγείλατε δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν. Ολόκληρα τα νησιά γίνονται χώροι περιορισμού και επί της ουσίας κράτησης» είπε και προειδοποίησε « Αν δεν πάρετε μέτρα θα ξαναζήσουμε τις δραματικές εικόνες του καλοκαιριού μόνο που αυτή την φορά οι πρόσφυγες θα λειτουργήσουν με την πίεση της επαναπροώθησης».

Υπογράμμισε δε πως «Επιτέλους προστατέψτε της γυναίκες και τους ανάπηρους. Κάθε μέρα έρχονται τραγικές ειδήσεις από Ελληνικό και Χίο. Μην βαυκαλίζεστε ότι είστε Αριστεροί».

Keywords
Τυχαία Θέματα