Κουτσούμπας: Να αποσυρθούν οι μαϊμού αλληλέγγυοι – Μην τους καλύπτετε

Του Χρήστου Μπόκα

«Προβληματική» χαρακτήρισε την απόπειρα διασύνδεσης του προσφυγικού με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την τοποθέτησή του στην συζήτηση της Βουλής.

Παράλληλα, ο γγ του ΚΚΕ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη αν όχι υποστηριζόμενη δράση ύποπτων ΜΚΟ

και δήθεν αλληλέγγυων. «Να αποσυρθούν όλοι αυτοί. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους ανέχεται. Στην αρχή τους κάλυψε γιατί θεωρούσε ότι θα καλύψουν τα δικά της κενά. Η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει την έκφραση αλληλεγγύης από το οργανωμένο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα που έχει ονοματεπώνυμο και γνήσια ταξική αλληλεγγύη και όχι «αλληλεγγύη μαϊμού» όπως των δήθεν αλληλεγγυάδων», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι επιθέσεις έγιναν από πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ. Το πρόβλημα ασφάλειας ή ανασφάλειας έχει αιτίες στο κουβάρι των λανθασμένων πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ανέφερε σε άλλο σημείο, καλώντας τα κόμματα να συζητήσουν τα περιθώρια «απεμπλοκής της χώρας από τον φαύλο κύκλο που δημιουργούν αποφάσεις όπως η πρόσφατη ΕΕ και Τουρκίας».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, υποστηρίζοντας πως «αποτελεί επιβράβευση της τουρκικής πολιτικής και της δίνει αέρα στα πανιά για την επεκτατική πολιτική της και για το γκριζάρισμα του Αιγαίου», ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση πως πρέπει να είναι «προετοιμασμένη να πει όχι σε επιχειρήσεις κατασταλτικών οργάνων άλλων κρατών στο δικό σου έδαφος».

Keywords
Τυχαία Θέματα