FBI: Aδυνατεί να "ανοίξει" τα χιλιάδες iPhone που έχει κατασχέσει


Το 13% τριών με τέσσερις χιλιάδες κατασχεθέντων, από το FBI, κινητών τηλεφώνων όλων των εταιρειών, είχαν κρυπτογραφημένα δεδομένα που δεν μπορούσαν να προσεγγισθούν, όπως αναφέρει στέλεχος της υπηρεσίας.

Τα πρόσφατα αποκαλυπτικά στατιστικά δεδομένα υπογραμμίζουν την πρόκληση της επεκτεινόμενης χρήσης της κρυπτογράφησης, ενώ η η πρόσφατη νομική διαμάχη φανέρωσε τη δυσκολία της γεφύρωσης της σύγκρουσης που δημιούργησε η δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ της Apple και

του FBI.

Apple πρέπει να λάβει κάποιο μερίδιο ευθύνης όπως κάνουν και άλλες εταιρείες, γιατί τα πρακτορεία επιβολής του νόμου χρειάζονται ένα μηχανισμό για να εντοπίζουν τους 'κακούς' " δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος της Πενσιλβανίας, Τιμ Μέρφι, σε συνέντευξη του στο Bloomberg. "Αν δεν βρουν μια λύση, θα τους επιβληθεί μια άλλη" συμπλήρωσε.

Από την άλλη, ο δικηγόρος της Apple, Bruce Sewell, δήλωσε πως "Δεν έχουμε βρει ακόμα τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα σημείο πρόσβασης και ύστερα μια σειρά κρυπτογράφησης που να είναι αξιόπιστες για να προστατεύσουν τους χρήστες".

Keywords
Τυχαία Θέματα