Σταθεροποίηση στη Wall Street – Άνω των 18.000 μον. ο Dow Jones

Ανοδική πορεία για τις αμερικανικές μετοχές, παρά την ανοδική πορεία των τιμών πετρελαίου και εν αναμονή τόσο των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών όσο και ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου.

«Όλοι περιμένουν να ακούσουν τι έχουν να πουν οι κεντρικές τράπεζες αλλά και μηνύματα που θα στείλουν τα εταιρικά μεγέθη. Πάντως με δεδομένο ότι αρκετά

εταιρικά κέρδη ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων αποδεικνύεται ότι η αδύναμη πορεία της οικονομίας αποτελεί τροχοπέδη και για τις επιχειρήσεις», τονίζει ο Peter Boockvar, αναλυτής της Lindsey Group.

Εκ νέου υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 18.000 ο Dow Jones, ο οποίος εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,14% στις 18.003 μονάδες. Κέρδη 0,27% για τον S&P 500 στις 2.093 μονάδες, ενώ κατά 0,13% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 4.901 μονάδες.

Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Οι αναλυτές αλλά και οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει ότι η τράπεζα δεν πρόκειται να λάβει κάποιες σημαντικές αποφάσεις στην τρέχουσα συνεδρίαση. Για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον έγκειται στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει στην ανακοίνωσή της και στο κατά πόσο αυτή θα αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο η επόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων να λάβει χώρα τον Ιούνιο.

Παράλληλα οι αγορές περιμένουν και την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας την Πέμπτη.

Πτώση άνω του 0,5% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να αγγίζει το 1,133 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 111 γεν.

Στο τρία προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, ενώ χαμηλότερα από το 14 διαπραγματεύεται ο δείκτης «φόβου» CBOE Volatility Index (VIX).

Keywords
Τυχαία Θέματα