Κέρδη για το πετρέλαιο – Άνω των 45 δολ,. το Brent

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού, χάρη στην υποχώρηση του δολαρίου, αν και οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί, με δεδομένη και τη συνεχιζόμενη «κόντρα» μεταξύ Σ. Αραβίας και Ιράν για την κατάκτηση μεγαλύτερων μεριδίων στις διεθνείς αγορές.

Κέρδη 1,5% για το Brent το οποίο διαμορφώνεται στο επίπεδο των 45,12 δολαρίων το βαρέλι, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και το αμερικανικό αργό (WTI), το οποίο ενισχύεται 1,6% στα 43,33 δολάρια.

«Τα θεμελιώδη δεδομένα συνεχίζουν να υποδεικνύουν ότι το ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης και η πορεία του μπορεί να οδηγήσουν

σε σταθεροποίηση τις πετρελαϊκές αγορές, έως το τέλος του έτους», εκτίμησε ο Bob Dudley, επικεφαλής του κορυφαίου πετρελαϊκού ομίλου BP, ο οποίος ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το α' τρίμηνο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή για την αγορά πετρελαίου είναι ότι η Σ. Αραβία μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ιράν και να αρχίσει να «ρίχνει» ακόμη περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά, υπό τον φόβο ότι η Τεχεράνη μπορεί να κατακτήσει μεγαλύτερο μερίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα