Προς αναστολή μετά τις 18:00 η απεργία στα ΜΜΕ

Προς αναστολή οδεύει μετά τις 18:00 η απεργία των Δημοσιογράφων αφού κατά την κοινή συνεδρίαση των σωματείων του Τύπου αποφασίστηκε να ακολουθηθεί εναλλακτικός τρόπος άσκησης πίεσης στην Κυβέρνηση για να αποσυρθούν τα επίμαχα νομοσχέδια που αφορούν το ασφαλιστικό των ΜΜΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέριυν ότι υπήρξε διαφωνία στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ μετά τη συνάντηση, νωρίτερα, με

τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, για τη διάσωση του αγγελιόσημου και του ΕΔΟΕΑΠ.

Η πλειονότητα των ενημερωτικών site λειτουργεί κανονικά, ενώ σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή έβγαλε φύλλο σε ψηφιακή μορφή, «καθώς εκτιμά ότι υπάρχει πραγματικό κενό ενημέρωσης σε μία περίοδο, κατά την οποία στη Βουλή συζητείται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με συνολικό λογαριασμό 3 δισ. ευρώ και παράλληλα κρίνεται η πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος» όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

Επίσης, η τηλεόραση του ΣΚΑΙ μεταδίδει από τις 12:00 και έπειτα κανονικά το πρόγραμμά της.

Στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με την συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, η κατάργηση του αγγελιόσημου είναι αίτημα των δανειστών και η κυβέρνηση προσπάθησε να το υπερασπιστεί ως εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα