Σε υψηλό 10 ετών οι νέες startups πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα

Μια σειρά νέων έργων στους τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα που ξεκινούν φέτος, αναμένεται να ανεβάσουν τα σχετικά project της περιοχής σε υψηλά 10 ετών.

Η θεαματική άνοδος των νέων έργων έχει ήδη οδηγήσει στην παραγωγή 140.000 βαρελιών πετρελαίου και αερίου επιπλέον την ημέρα μέχρι στιγμής φέτος και οι αναλυτές της συμβουλευτικής

εταιρίας Wood Mackenzie εκτιμούν ότι στο σύνολο του 2017 θα φτάσουν τα 230.000 νέα βαρέλια ημερησίως.

Η αναμενόμενη αύξηση σε τέτοιου είδους νέες startups αναμένεται να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, σύμφωνα με την έρευνα της Wood Mackenzie την οποία έχει στη διάθεσή του το Bloomberg, ωστόσο ειδικοί του χώρου σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο να επαναληφθεί.

Συγκεκριμένα, 14 projects με συνολική παραγωγική ικανότητα 230.000 βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα θα ξεκινήσουν στην περιοχή φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας.

Ο αριθμός είναι ο μεγαλύτερος από το 2007, γεγονός που αντανακλά τους καρπούς πολυετών επενδύσεων, που ξεκίνησαν όταν οι τιμές του πετρελαίου ήταν ακόμη άνω των 100 δολαρίων το βαρέλι.

«Είναι πραγματικά οι καρποί ενός πολύ υψηλού επιπέδου επενδύσεων την περίοδο από το 2010 μέχρι το 2014», διευκρίνισε η Mhairidh Evans, ανώτατη ερευνήτρια-αναλύτρια για την περιοχή της Βόρειας Θάλασσας στην Wood Mackenzie με έδρα στο Εδιμβούργο.

Έπειτα από μια μακρά περίοδο υποχωρήσεων, η παραγωγή της Βρετανίας ανέκαμψε τα τελευταία χρόνια, παρότι το αργό «γυρόφερνε» αυτό το διάστημα κάτω των 50 δολαρίων.

Η Wood Mackenzie εκτιμά πως η βρετανική υφαλοκρηπίδα θα αντλήσει περίπου 1,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα ισοδύναμου πετρελαίου και αερίου την ημέρα, κατά μέσο όρο το 2018, με την παραγωγή από τα νέα πεδία να αντιστοιχεί φέτος μέχρι και στο 12% του συνόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα