Κεντροαριστερά: Ξεκαθαρίζουν τα... στρατόπεδα και οι υποψήφιοι

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία των όρων διεξαγωγής της ψηφοφορίας και της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς.

Χθες το ΠΑΣΟΚ έβαλε τη δική του κόκκινη γραμμή, για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής Αλιβιζάτου. Η Χαριλάου Τρικούπη δέχεται την εξ αποστάσεως ψήφο μόνο εφόσον έχει προηγηθεί καταγραφή του ενδιαφερόμενου.

Το θέμα έχουν αναδείξει ως κορυφαίο το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ,

οι Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία και ο υποψήφιος για την αρχηγία Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα για το θέμα με τον Νίκο Αλιβιζάτο.

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων το ΚΙΔΗΣΟ ανακοίνωσε πως θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να καθορίσει τη στάση του. Στελέχη του κόμματος ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου να κατέβει ή να υποδείξει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς. Εναλλακτικά, το ΚΙΔΗΣΟ θα καταθέσει κείμενο θέσεων, ζητώντας από τους υποψήφιους να τοποθετηθούν.

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναμένει και η «Ώρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου- Φλωρίδη. Το περασμένο Σάββατο η κίνηση άλλαξε θέση απέναντι στις εξελίξεις, από αρνητική που ήταν σε θετικής αναμονής, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μίας ακόμη υποψηφιότητας.

Σε κάθε περίπτωση, την υποψηφιότητά του θα ανακοινώσει αύριο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Στάση αναμονής τηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ανακοινώσει τις τελικές τους αποφάσεις και οι πρόεδροι της ΔΗΜΑΡ και της ΕΔΕΜ.

Εντωμεταξύ όσοι έχουν ήδη ανακοινώσει συνεχίζουν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ανοίγει τον κύκλο των περιοδειών, καθώς αύριο θα επισκεφθεί νομούς της Στερεάς Ελλάδας.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα