Ριμπάουντ με τράπεζες και μετοχές πρώτων υλών στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν ριμπάουντ από τη χθεσινή πτώση, καθώς η Deutsche Bank, που έχει πυροδοτήσει την αναταραχή στις αγορές, δέχτηκε προσφορά για την πώληση της θυγατρικής της. Η μετοχή καταγράφει την μεγαλύτερη άνοδο εδώ και δύο εβδομάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι κινήσεις του πετρελαίου,

το οποίο δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί κάτω από τα 45 δολάρια ενόψει της συνεδρίαση του OPEC στην Αλγερία.

Την άνοδο «οδηγούν» οι τράπεζες και οι μετοχές πρώτων υλών. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,53% στις 342 μονάδες.

«Υπάρχει μια ανοδική αντίδραση μετά το πρόσφατο sell off. Όλοι έχουν τοποθετηθεί περιμένοντας την πτώση και τώρα καλύπτουν τις short θέσεις τους. Οι τράπεζες ανακάμπτουν μετά τις πιέσεις και η άνοδος του πετρελαίου στηρίζει τις πρώτες ύλες» υποστηρίζει ο Benno Galliker, trader στην Luzerner Kantonalbank.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,66% στις 6.852 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,92% στις 10.459 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,8% στις 4.433 μονάδες, ο IBEX κινείται με κέρδη 0,7% στις 8.749 μονάδες και ο FTSE MIB με κέρδη 0,88% στις 16.275 μονάδες.

Στις τράπεζες, η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύεται 2% μετά την πώληση της θυγατρικής ασφαλιστικής της Abbey Life στην Phoenix έναντι 935 εκατ. στερλίνων. Η RBS καταγράφει άνοδο 0,72% μετά τη συμφωνία να πληρώσει 1,1 δισ. δολ. σε συμβιβασμό για το σκάνδαλο των ενυπόθηκων τίτλων. Η Unicredit καταγράφει κέρδη 2%, η banco Popolare κινείται με κέρδη 2,64%, η Banca Popolare Emilia Romagna με άνοδο 2,3% ενώ η BBVA, η Societe Generale και η Commerzbank περιόρισαν τα κέρδη στο 1%.

Στις μετοχές πρώτων υλών, η Anglo American Plc και η Rio Tinto Group κινούνται με κέρδη πάνω από 2%, η Total SA ενισχύεται κατά 0,31% καθώς το πετρέλαιο σταθεροποιείται κάτω από τα 45 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα