Cryan (Deutsche Bank) στη Bild: Αποκλείεται στήριξη της τράπεζας από την κυβέρνηση

Η αύξηση κεφαλαίου δεν είναι ακόμα στο τραπέζι, αναφέρει ο CEO της γερμανικής τράπεζας

Δεν έχουμε καταφύγει για βοήθεια στη Γερμανίδα Καγκελάριο, διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Βank, John Cryan, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι των επενδυτών ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

H

αύξηση κεφαλαίου «δεν είναι ακόμα στο τραπέζι» και η αποδοχή κρατικής βοήθειας «αποκλείεται για εμάς», ανέφερε ο Cryan σε συνέντευξη που παραχώρησε, σύμφωνα με τη Bild. «Σε κανένα σημείο δεν ζήτησα» από τη Μέρκελ «στήριξη. Ούτε υπαινίχθην κάτι τέτοιο».

Στο μεταξύ, η μετοχή της Deutsche Bank δέχθηκε νέες πιέσεις υποχωρώντας σε νέο ιστορικό χαμηλό αυτή την εβδομάδα, μετά το αίτημα των ΗΠΑ να της καταβληθούν 14 δισ. δολάρια ως πρόστιμο για την πώληση ενυπόθηκων δανείων μειωμένης εξασφάλισης το 2008.

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε την ανησυχία των επενδυτών ότι η DB θα αναγκαστεί να αντλήσει επιπλέον κεφάλαια για να μπορέσει να καλύψει τα δικαστικά κόστη και μάλιστα σε μια συγκυρία που ο Cryan προχωρά σε αναδιάρθρωση της τράπεζας με περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Η μετοχή έχει απολέσει πάνω από το 53% της αγοραίας αξίας της φέτος, παρουσιάζοντας την τρίτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 38 τραπεζών που συμμετέχουν στον δείκτη του Bloomberg για τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, υποχωρώντας κατά 25%.

Το περιοδικό Focus, είχε μεταδώσει ότι η κυβέρνηση αποκλείει την οποιαδήποτε βοήθεια προς την τράπεζα, την ώρα που η DB υποστηρίζει ότι θα καταφέρει να μειώσει το ύψος του προστίμου, όπως έχουν κάνει κι άλλες τράπεζες στη Wall Street.

«Ήταν ξεκάθαρο εξαρχής ότι δεν θα πληρώναμε το ποσό αυτό», είπε στη Bild ο Cryan. To αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα μας συμπεριφερθεί επί ίσοις όροις με τις αμερικανικές τράπεζες που έχουν πετύχει συμβιβασμό», είπε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι φέτος ενδέχεται η τράπεζα να μην πετύχει κερδοφορία, ενώ αποκάλεσε το 2016 ως «έτος της μεγάλης αναδιάρθρωσης». Τα αποτελέσματα γ' τριμήνου θα ανακοινωθούν στις 27 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα