Axel Weber (UBS): «Η Deutsche Bank δεν είναι Lehman Brothers της Ευρώπης»

Την σιγουριά ότι η Deutsche Bank δεν αποτελεί περίπτωση «Lehman Brothers» για την Ευρώπη επέδειξε ο Πρόεδρος της UBS Axel Weber σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

O πρώην διοικητής της Bundesbank υπογράμμισε ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα είναι πλέον πιο σταθερό απ' ότι στο παρελθόν και ότι οι δεσμοί που υπάρχουν μεταξύ των τραπεζών

έχουν μειωθεί σε σχέση με την εποχή της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

Όπως σημείωσε η ανησυχία των επενδυτών σήμερα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι κυρίως για τα επιχειρηματικά μοντέλα που ακολουθούν και την κερδοφορία τους, ειδικά στο περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων.

Ερωτηθείς γιατί το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα δεν έχει καταφέρει να απαλλαχθεί απ' τις “σκιές” που το συνοδεύουν μετά απ' την κορύφωση της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης ο κ. Webber δήλωσε ότι θα πρέπει και άλλες τράπεζες, όπως έκανε η UBS ήδη απ' το 2011, να αλλάξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Ο ίδιος τόνισε επίσης την ανάγκη συγκέντρωσης του κλάδου, ωστόσο, απαντώντας ιδιαίτερα στα σενάρια περί σύμπραξης της Deutsche Bank με κάποια άλλη τράπεζα, είπε ότι δεν βλέπει κάποια μεγάλη συγχώνευση τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα