Ράλι πάνω από τα 32 δολάρια για το πετρέλαιο - Βραχύβια η άνοδος λένε οι αναλυτές

Άνοδο και στις ασιατικές αγορές κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου, μετά τα κέρδη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, χάρη στο αδύναμο δολάριο, ωστόσο, η ανάκαμψη αναμένεται να είναι βραχύβια, καθώς η παραγωγή συνεχίζει να ξεπερνά τη ζήτηση.

Τα συμβόλαια του WTI για παράδοση Μαρτίου ενισχύθηκαν κατά 0,7% στα 32,5 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η τιμή του Brent για παράδοση Απριλίου κατέγραψε άνοδο 0,5% σα 35,23 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον δείκτη

δολαρίου της Wall Street Journal, WSJ Dollar Index, το αμερικανικό νόμισμα ήταν πριν από λίγο οριακά σε θετικό έδαφος, ωστόσο, στη Wall Street υποχώρησε έως και 1,7% έναντι των υπόλοιπων «σκληρών» νομισμάτων, καταγράφοντας έτσι τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Μάρτιο.

Οι αναλυτές φοβούνται ότι οι τιμές πετρελαίου θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα.

«Προβλέπουμε ότι οι χαμηλές τιμές θα επιμείνουν μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Στο μεταξύ, η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Καταλύτης για τις τιμές πετρελαίου θα αποτελέσουν το δολάριο, οι εξελίξεις όσον αφορά την παραγωγή και τα μακροοικονομικά στοιχεία» υποστηρίζει η Morgan Stanley σε ανάλυσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα