Απεργία – μήνυμα στην κυβέρνηση και τους δανειστές – Δεν πάει άλλο!

10:57 4/2/2016 - Πηγή: BankWars

Στους δρόμους βρέθηκαν την Πέμπτη χιλιάδες εργαζόμενοι, επιστήμονες, συνταξιούχοι και επαγγελματίες διεκδικώντας ένα ασφαλιστικό βιώσιμο με δουλειές και συντάξεις χωρίς περικοπές για όλες τις γενιές.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν το πρωί από την Ομόνοια και την πλατεία Κλαυθμώνος, για να καταλήξουν έξω από τη Βουλή. Ωστόσο η πορεία διαλύθηκε απότομα από επεισόδια

που προκλήθηκαν από κουκουλοφόρους στην πλατεία Συντάγματος, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

«Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει», ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα, το οποίο μάλιστα φώναξε από το δικό της μπλοκ και η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία με δυνάμεις των ΜΑΤ μοτοσικλετιστές και κλούβες να βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας για την αποφυγή επεισοδίων.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχουν βενζινοπώλες, οδηγοί ταξί ναυτικοί, καθηγητές και δάσκαλοι, οι “ΠΟΕ-ΟΤΑ” και “ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ”, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνολικά ο επιστημονικός κλάδος, η Ομοσπονδία Φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος, ενώ στις κινητοποιήσεις πήραν μέρος και οι αγρότες με τα δεκάδες μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Το κοινό αίτημά τους είναι η άμεση απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που διαλύει όπως υποστηρίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ…ΓΡΑΒΑΤΕΣ

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι ξέσπασαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, καθώς ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Για άλλη μια φορά οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να αμαυρώσουν μια μεγαλειώδη πορεία.

Η ένταση που επικράτησε το μεσημέρι στο Σύνταγμα,μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια.

Περίπου 100 άτομα, μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων έστησαν οδοφράγματα σε δυο σημεία: το ένα επί της Στουρνάρη στο ύψος της πλατείας και το άλλο επί της Σολωμού.
Μάλιστα, στο δεύτερο σημείο λίγο μετά τις 15.00 ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο πήρε φωτιά από βόμβα μολότοφ, ενώ παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μέχρι αργά το απόγευμα, οι ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων έκαναν επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες απαντούσαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Καθολική η συμμετοχή στην απεργία σύμφωνα με ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ

Ποσοστά καθολικής συμμετοχής πλησίασε το κλείσιμο των καταστημάτων στην σημερινή απεργία, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την δυναμική συμμετοχή των μικρομεσαίων της αγοράς στo συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Φεβρουαρίου στην οδό Μητροπόλεως, έξω από το κτίριο της ΕΣΕΕ και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση διεκδίκησης των αιτημάτων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο επόμενο κρίσιμο τρίμηνο.

Τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη πορεία των ταξιτζήδων, εμπόρων, επαγγελματιών και βιοτεχνών που ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Οι διαδηλωτές ανάρτησαν μια ελληνική σημαία στα κάγκελα του υπουργείου.

Στο υπουργείο ΚΑΤΈΛΗΞΑΝ και οι υπόλοιπες πορείες του Εργατικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, του ΠΑΜΕ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και αγρότες με τρακτέρ.

Ένταση στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Ένας αγρότης “κόλλησε” με το αγροτικό του αυτοκίνητο στην κλειστή πόρτα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Δ. Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα

«Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα» δήλωσε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος βρέθηκε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

H δήλωση του γγ του ΚΚΕ:

«Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής γενικής πανεργατικής απεργίας, τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών, στέλνουν ένα μήνυμα: Δεν πάει άλλο.

» Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι. Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Με εργατική ενότητα, με την εργατική πρωτοπορία, με κοινωνική λαϊκή συμμαχία όλων των εργαζομένων σε όποιο κλάδο κι αν ανήκουν.

» Με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια που μας εκμεταλλεύονται, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που κατακρυλά τη ζωή του εργαζόμενου όλο και πιο κάτω. Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να πάρουμε τις ζωές μας. Καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους και όλες.»

Keywords
απεργια, νεα κυβερνηση, κυβερνηση, ζωή κωνσταντοπούλου, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, βουλη, μπλοκ, ματ, αθηνα, ταξι, ελλαδα, αποσυρση, φωτο, συμμετοχή, εσεε, γσεβεε, διαδηλωσεις, εδοθ, παμε, θεσσαλονικη, ΚΚΕ, κινηση στους δρομους, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια μμε, απεργια ταξι, απεργια βενζιναδικα, συνταγμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, φωτια, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, μπλοκα αγροτων, ζωή κωνσταντοπούλου, αργεντινη, αυτοκινητο, γσεβεε, εθνικη, σημερινη, υψος, ασφαλιστικο, βομβα, βομβες, δευτερο, δυναμη, δηλωση, εδοθ, εσεε, εξαρχεια, επιτυχια, ζωη, καγκελα, κτιριο, ματ, μπλοκ, μολοτοφ, νικη, νυχτα, νομοι, ομαδα, ομονοια, παμε, πεμπτη, πορτα, πρωτοπορια, πρωι, συγκεντρωση, συμμετοχή, συνθηματα, σολωμου, τρακτερ, φορα, χημικα, χρονικα, δημητρης, δουλειες, επεισοδια, υπουργειο, μια φορα, οδηγοι, ομαδες, σημαια, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα