Πυρετώδεις διεργασίες στα κανάλια για τις πιθανές συνέργειες

Του Βασίλη Χιώτη

Συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά το τηλεοπτικό τοπίο παραμένει ακόμη θολό και αβέβαιο. «Η κατάσταση μοιάζει πολύ με τον δεύτερο γύρο του "Survivor"», έλεγε προ ημερών κορυφαίο στέλεχος καναλιού αναφορικά με τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις και τα παζάρια που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,

ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε πως συνεχίζει να τον ενδιαφέρει και πως θέλει να εμπλακεί στον χώρο των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης κάνοντας πρόταση στους καναλάρχες που δεν κατάφεραν να πάρουν τηλεοπτική άδεια μέσω της δημοπρασίας, να αγοράσει το κανάλι τους, υποσχόμενος ότι θα διασφαλίσει τις θέσεις όλων των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, για τις άδειες και το γεγονός πως κάποιοι τον κατηγόρησαν για τον ρόλο του στην διαδικασία της δημοπρασίας, ο κ. Σαββίδης είπε: «Εγώ από εκείνη την στιγμή δεν ξανασχολίασα εκείνο το γεγονός. Εγώ την σοβαρότητα των προθέσεών μου την έδειξα ότι η πρότασή μου έφτασε στα 61,5 εκατ. ευρώ».

«Επιβεβαιώνω εκ νέου ότι ο χώρος των media στην Ελλάδα με ενδιαφέρει και θέλω να έχω συμμετοχή. Είμαι έτοιμος, στα πλαίσια της προστασίας των εργαζομένων, να προτείνω σε οποιοδήποτε κανάλι από αυτά που έχασαν τον διαγωνισμό και στον Αlpha και στον κ. Κοντομηνά, να πουλήσουν το κανάλι τους κι εγώ εγγυώμαι ότι οι θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν και θα μπορέσω να βρω έναν αλγόριθμο και θα προσπαθήσω να μπω σε μια συνέργεια με άτομα που κέρδισαν την άδεια» τόνισε ο Ιβάν Σαββίδης.

«Είμαι έτοιμος να προσφέρω τέτοιους όρους σε αυτούς που έχασαν την άδεια, που θα μου επιτρέψουν να διατηρήσω τις θέσεις εργασίας. Μπορεί να είμαι ο πρώτος που λέει ότι δεν πρέπει να μειώνονται οι θέσεις εργασίας, θα ψάξω να βρω την λύση του προβλήματος με την δική μου συμμετοχή στα media κι αυτή την ανακοίνωσή μου ας την λάβουν όλοι σαν επίσημη προσφορά προς όλους αυτούς, οι οποίοι χάνοντας την άδεια, είναι έτοιμοι να προβούν σε απολύσεις» κατέληξε το αφεντικό του ΠΑΟΚ.

Πάνος Καμμένος: «Δημήτρη, μην το κάνεις!»

Οι δύο πρωταγωνιστές που θα καθορίσουν εν πολλοίς το νέο τηλεοπτικό περιβάλλον είναι οι δύο νέοι παίκτες που ανέδειξε ο διαγωνισμός. Ηδη αναπτύσσουν έντονη κινητικότητα για τη δημιουργία των δύο νέων τηλεοπτικών σταθμών. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την επιλογή στελεχιακού δυναμικού και υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ ο Χρήστος Καλογρίτσας ξεκίνησε ήδη συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά, χωρίς όμως προς το παρόν να έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Από τις πρώτες κινήσεις στο παρασκήνιο είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς το «φλερτ» ανάμεσα σε Καλογρίτσα και Κοντομηνά να καταλήξει σε γάμο. Τον γάμο αυτό όμως δεν τον θέλουν όλοι στην κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Εμυνας Πάνος Καμμένος ξιφούλκησε και πάλι την περασμένη εβδομάδα κατά του κουμπάρου του Χρήστου Καλογρίτσα (ο εργολάβος έχει βαφτίσει τα δύο παιδιά του, αλλά τελευταία δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα), επιμένοντας ότι όσο διατηρεί την ιδιότητα του εργολάβου δημοσίων έργων δεν πρέπει να πάρει τηλεοπτική άδεια. Ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε στο Λονδίνο την περασμένη Πέμπτη και ζήτησε να δει τους Ελληνες ανταποκριτές για να τους αποσαφηνίσει δύο πράγματα: πρώτον, ότι εξακολουθεί να είναι αντίθετος στην αδειοδότηση Καλογρίτσα, σημειώνοντας μάλιστα ότι μπορεί να έχει τα χρήματα, αλλά δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει στον έλεγχο του «πόθεν έσχες». Και δεύτερον, ότι η κυβερνητική συνοχή δεν κινδυνεύει, καθώς ακόμη και στην περίπτωση που αδειοδοτηθεί η εταιρεία Καλογρίτσα ο ίδιος δεν προτίθεται να παραιτηθεί και να ρίξει την κυβέρνηση, αφού, όπως είπε, δεν έθεσε ποτέ τέτοιο ζήτημα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν θα κάνει τα πάντα για να αποκλείσει τον Χρήστο Καλογρίτσα από το τηλεοπτικό τοπίο. Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά την περασμένη εβδομάδα με τον ιδιοκτήτη του ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά, με τον οποίο συνδέεται με στενή και μακρόχρονη φιλία, και του ζήτησε να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο συνεργασίας με τον Καλογρίτσα.

«Σε γνωρίζω πολλά χρόνια και σέβομαι ότι ήσουν από τους πιο πιστούς φίλους του πατέρα μου. Στο όνομα της φιλίας με τον πατέρα μου, λοιπόν, σου ζητώ να μην υπογράψεις», φέρεται να είπε ο Πάνος Καμμένος, με τον Δημήτρη Κοντομηνά να τον ακούει αμίλητος. «Δεν έχω κανένα παράπονο από σένα», συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, «αλλά θέλω να γνωρίζεις ότι αν υπογράψεις δεν θέλω πια να σε ξέρω. Θέλω να με ξεχάσεις». Τα λόγια πρέπει να προβλημάτισαν τον ιδιοκτήτη του ALPHA, ο οποίος μία μέρα μετά διέκοψε τις διαβουλεύσεις και αναχώρησε για την Αμερική όπου θα παραμείνει 15 ημέρες. Ανάλογες πιέσεις δέχεται ο κ. Κοντομηνάς και από κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία του επισημαίνουν ότι αν υπογράψει συμφωνία με τον Καλογρίτσα και αναλάβει μέρος του τιμήματος, το πιθανότερο είναι να χάσει τα λεφτά του, καθώς η Ν.Δ. δηλώνει ήδη ότι θα ακυρώσει τον διαγωνισμό, ενώ εκκρεμούν και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Φαίνεται ότι όλες αυτές οι πιέσεις έχουν κλονίσει τον επιχειρηματία, ο οποίος μάλλον αποφάσισε να περιμένει την έκβαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει κατά του κ. Καλογρίτσα, αλλά και κατά του διαγωνισμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και να καθορίσει στη συνέχεια τις επόμενες κινήσεις του.

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα οι δύο επιχειρηματίες συναντήθηκαν δύο φορές στα γραφεία του ALPHA, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία καθώς και οι δύο επιμένουν να διατηρήσουν την πλειοψηφία των μετοχών αλλά και το management στο νέο τηλεοπτικό σχήμα που συζητούν. Ενώ μάλιστα και οι δύο πλευρές τόνιζαν ότι οι συζητήσεις γίνονται σε καλό κλίμα, στο δεύτερο ραντεβού ο Δ. Κοντομηνάς προσήλθε με καθυστέρηση, αφήνοντας τον Χρ. Καλογρίτσα να τον περιμένει στον προθάλαμο του γραφείου του 45 ολόκληρα λεπτά.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Χρήστος Καλογρίτσας δηλώνει αισιόδοξος ότι θα βρει τηλεοπτικούς συμμάχους και ότι παρά τις επιθέσεις που δέχεται θα εδραιωθεί στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι η νέα του εταιρεία που διασφάλισε την τηλεοπτική άδεια δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας, αλλά ούτε και με τους ελέγχους του «πόθεν έσχες», καθώς, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, μπορεί να δικαιολογήσει έως και 100 εκατ. ευρώ. Φήμες της αγοράς αναφέρουν εξάλλου ότι ο κ. Καλογρίτσας ξεκίνησε επαφές και με τον εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο Ιβάν Σαββίδη. Με τον κ. Σαββίδη, ωστόσο, διατηρεί τακτικές επαφές και ο κ. Καμμένος, που μπορεί και πάλι να αποδειχθεί εμπόδιο στα επιχειρηματικά σχέδια Καλογρίτσα.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Προχωρά μόνος και «χτυπάει» πρώτα ονόματα

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται και η εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, τόσο για την αναζήτηση υλικοτεχνικών υποδομών και κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και στελεχιακού δυναμικού. Ζητήματα συνεργασίας ή επιχειρηματικών συμμαχιών δεν τίθενται για τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος έχει ήδη ξεκαθαρίσει στους συνεργάτες του ότι θα προχωρήσει μόνος του στη συγκρότηση του νέου τηλεοπτικού σταθμού, κλείνοντας μάλιστα ήδη τις πρώτες συμφωνίες.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκλεισε ήδη συμφωνία για τις κτιριακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τον σταθμό (πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετούσε το ενδεχόμενο αξιοποίησης των παλαιών γραφείων του ALPHA στην Κάντζα, καθώς και το ενδεχόμενο αξιοποίησης άλλων εγκαταστάσεων), ενώ την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή είχε δύο διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΜΕGA Σταύρο Ψυχάρη, αλλά και με στελέχη τραπεζών, διερευνώντας τη δυνατότητα αξιοποίησης μερικών περιουσιακών στοιχείων του καναλιού, όπως για παράδειγμα τη βιβλιοθήκη του. Ταυτόχρονα έχουν ήδη κλείσει όλες οι παραγγελίες για τις κονσόλες και τον υπόλοιπο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί για να εκπέμπει το κανάλι σήμα Full HD.

Ταυτόχρονα ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αρχίσει να μελετά τις εισηγήσεις των συνεργατών του για το δημοσιογραφικό δυναμικό που θα απασχοληθεί στο κανάλι, καθώς και τις τεχνικές προδιαγραφές του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής είναι διατεθειμένος να «χτυπήσει» τα πρώτα ονόματα της ελληνικής τηλεόρασης, τόσο από τον τομέα της ενημέρωσης όσο και από τον τομέα της ψυχαγωγίας, και ιδίως πρόσωπα που θα μείνουν χωρίς συμβόλαια επειδή ανήκουν σε κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια. Η δυναμική που αναπτύσσει το νέο κανάλι φαίνεται από τις πρώτες μέρες. Γι' αυτό άλλωστε τον έχουν ήδη πλησιάσει γνωστοί τηλεαστέρες και προσωπικότητες της μικρής οθόνης, που κατά τα άλλα δηλώνουν δημοσίως ότι προτιμούν να συνεχίσουν να εργάζονται στους σταθμούς που απασχολούνται σήμερα...

Γρίφος η στάση Βαρδινογιάννη

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τις προθέσεις αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της οικογένειας Βαρδινογιάννη σε σχέση με την τηλεόραση, καθώς δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε συγκεκριμένες κινήσεις. Λόγω της μακράς πείρας τους στα τηλεοπτικά δρώμενα αλλά και της ευρείας επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, οι καλά γνωρίζοντες δυσκολεύονται ακόμη να πιστέψουν ότι οι Βαρδινογιάννηδες θα μείνουν εκτός τηλεοπτικού τοπίου χωρίς να επιδιώξουν κάποια συνεργασία. Τη στρατηγική τους παρακολουθεί στενά και η κυβέρνηση, με ορισμένα στελέχη της να τονίζουν ότι οι κινήσεις τους θυμίζουν πολύ το σχέδιο εξόδου από τον Παναθηναϊκό πριν από χρόνια.

Πηγές της οικογένειας Βαρδινογιάννη τονίζουν ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο απλά έγιναν. Η στρατηγική απόφαση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν να μην προχωρήσει σε προσφορά άνω των 18 εκατ. ευρώ, αφού θεωρεί ότι πάνω από αυτό το ποσό δεν υπάρχει πιθανότητα βιωσιμότητας του νέου καναλιού.

«Ενας λογικός επιχειρηματίας δεν θα ξεπερνούσε αυτές τις τιμές. Και δεν έχει λόγο να το κάνει κάποιος αν δεν στοχεύει μέσω του καναλιού να διεκδικήσει δουλειές από το Δημόσιο», λέει σε συνεργάτες του ο κ. Βαρδινογιάννης.

«Αν η κυβέρνηση, λοιπόν, επιθυμεί να δώσει τις άδειες σε τέτοια πρόσωπα, ας τις δώσει σε εργολάβους». Και καταλήγει: «Εμείς δώσαμε από την τσέπη μας 80 εκατ. ευρώ για να κρατήσουμε το STAR τα πέντε τελευταία χρόνια. Δεν είναι επιχειρηματικά λογικό, να δώσουμε άλλα 100 εκατ. ευρώ την επόμενη διετία. Δεν θα το κάνουμε».

Αγνωστο, τέλος, παραμένει και το μέλλον του καναλιού Epsilon του Φίλιππου Βρυώνη, καθώς ο ιδιοκτήτης του ξεκίνησε κάποιες επαφές με τον Χρήστο Καλογρίτσα, αλλά δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία και πιθανότατα τώρα μελετά το ενδεχόμενο διεκδίκησης κάποιας περιφερειακής ή θεματικής άδειας. Ο κ. Βρυώνης συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, από την οποία πληροφορήθηκε ότι οι θεματικές άδειες θα καθυστερήσουν πολύ, γεγονός που μάλλον τον οδηγεί στη μετατροπή του καναλιού σε περιφερειακό για να μη διακοπεί το σήμα του από την Digea.

Εκλείπουν οι ελπίδες για το mega

Η διαδικασία αδειοδότησης πάντως οδηγεί σε οριστικές εξελίξεις τα κανάλια που έμειναν χωρίς τηλεοπτική άδεια, με το MEGA να δείχνει πια ότι έχει ελάχιστες ελπίδες επιβίωσης.
Στις αρχές της εβδομάδας υπήρξαν φήμες ότι οι δανείστριες τράπεζες της Τηλέτυπος Α.Ε. μελετούσαν μία λύση διάσωσης κατά το πρότυπο των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.
Οπως εξηγούσαν τραπεζικές πηγές, όμως, τέτοια λύση μπορεί να υπάρξει πλέον μόνο με τη συνεργασία κάποιας από τις τέσσερις εταιρείες που εξασφάλισαν τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο, θα ήταν οικονομικά ασύμφορο γι' αυτές να επωμιστούν υψηλό δανεισμό και υποχρεώσεις προς τρίτους μόνο και μόνο για να αποκτήσουν ένα ισχυρό εμπορικό σήμα και μερικά αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία, όπως για παράδειγμα το αρχείο του σταθμού και ο εξοπλισμός του.

Θολό ακόμα το τοπίο της επόμενης μέρας

Μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, το τοπίο παραμένει ακόμα θολό, καθώς εκκρεμούν ακόμη πολλές παράμετροι που θα καθορίσουν τις οριστικές εξελίξεις. Εντός της εβδομάδας εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» των νέων καναλαρχών για να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται τα ποσά που πρόσφεραν στον διαγωνισμό, ή αν έχουν εξασφαλίσει δανεισμό με αξιόπιστες διαδικασίες. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, αμέσως μετά θα πρέπει να εκδοθεί το πρακτικό κατακύρωσης των υπερθεματιστών και οι τέσσερις εταιρείες θα κληθούν να καταβάλουν εντός 15 ημερών την πρώτη δόση (30%) των τιμημάτων που πρόσφεραν. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΚΑΪ θα πρέπει να καταβάλλει 14,5 εκατ. ευρώ, η εταιρεία Καλογρίτσα 18, ενώ ο ΑΝΤ1 και η Alter Ego από σχεδόν 25 εκατ. ευρώ.

Και τα τέσσερα κανάλια ζητούν όμως -με την κυβέρνηση μάλλον να το αποδέχεται σιωπηρά- να εκδοθεί το πρακτικό κατακύρωσης μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της ερχόμενης Παρασκευής, όπου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, κατά του διαγωνισμού και κατά συνυποψηφίων τους. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν ήδη ελπίζουν ότι το ΣτΕ θα κάνει ορισμένες προσφυγές δεκτές τροποποιώντας τον κατάλογο των υπερθεματιστών.

Για παράδειγμα, επισημαίνουν ότι είναι πολύ πιθανό να ακυρωθεί η συμμετοχή της εταιρείας Dimera του Ιβάν Σαββίδη, μετά τις δηλώσεις του ίδιου, ότι λειτούργησε σαν λαγός στη δημοπρασία, ανεβάζοντας τις τιμές. Εφόσον το ΣτΕ κρίνει άκυρη τη συμμετοχή του, πρώτος επιλαχών θα αναδειχθεί ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, ο οποίος θα έχει τον πρώτο λόγο αν κάποτε το Ελληνικό Δημόσιο αποφασίσει να παραχωρήσει και πέμπτη τηλεοπτική άδεια. Ανάλογες ενστάσεις έχουν διατυπωθεί και για τη συμμετοχή της εταιρείας Καλογρίτσα, η οποία, ως γνωστόν, κατέθεσε εκπρόθεσμα το παράβολο των 3 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή στη δημοπρασία, ενώ ταυτόχρονα αμφισβητείται και η νομιμότητα συγκρότησης της εταιρείας αυτής.

Παράλληλα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι -παλιοί και νέοι- ελπίζουν ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μπορεί να διατάξει αναστολή του νόμου ως τα τέλη Οκτωβρίου που θα εκδικαστεί η κύρια προσφυγή τους, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμο χρόνο για να βρουν τα τεράστια ποσά της πρώτης δόσης. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο και από την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, με την πρώτη να τονίζει ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εφαρμοστούν, και τη δεύτερη να δεσμεύεται ότι θα ακυρώσει τον διαγωνισμό και θα δώσει περισσότερες τηλεοπτικές άδειες.

Αδηλο το μέλλον όσων δεν πήραν άδεια

Αγνωστο παραμένει ακόμα το μέλλον των καναλιών που δεν εξασφάλισαν άδεια, καθώς η κυβέρνηση επιμένει ότι το σήμα τους θα διακοπεί εντός 90 ημερών, χωρίς όμως να διευκρινίζεται τι θα γίνει αν ένα κανάλι μετατρέψει τη λειτουργία του από πανελλαδική σε θεματική ή περιφερειακή, εφόσον η αδειοδότηση αυτής της κατηγορίας θα καθυστερήσει αρκετά.

Οπως είπε την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, η αδειοδότηση των θεματικών καναλιών (αθλητικά, μουσικά, ψυχαγωγικά, αθλητικά κ.λπ.), από τα οποία κάποια πιθανόν θα είναι πανελλαδικής εμβέλειας, μετατίθεται για το απώτερο μέλλον. Ταυτόχρονα δεν έχει γίνει καμία νέα αναφορά στο ενδεχόμενο χορήγησης πέμπτης άδειας, για την οποία έκαναν λόγο κυβερνητικά στελέχη πριν από τον διαγωνισμό, αλλά δεν δέχονται σε καμία περίπτωση οι τέσσερις υπερθεματιστές.

Οι τέσσερις εταιρείες που επικράτησαν στον διαγωνισμό ζητούν τώρα εγγυήσεις ότι η επένδυση εκατομμυρίων που έκαναν δεν θα τεθεί σε κίνδυνο από ανταγωνιστικά κανάλια που θα μπουν στο παιχνίδι από το παράθυρο με θεματικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας καταβάλλοντας πολύ μικρότερα ποσά. Ταυτόχρονα, οι νέοι καναλάρχες απειλούν την κυβέρνηση ότι δεν θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους, αν αυτή δεν ξεκαθαρίσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο που έχει ήδη εξαγγείλει και με το οποίο τίθεται υπό κρατικό έλεγχο το σύνολο της διαφήμισης στα κανάλια. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πλαίσιο «χρεώνει» τα κανάλια και με κονδύλι που αγγίζει το 10% του συνολικού τζίρου ως έξοδα λειτουργίας, ποσοστό που οι καναλάρχες θεωρούν ληστρικό. Η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι θα χαλαρώσει τους όρους ελέγχου και ότι θα μειώσει το κόστος λειτουργίας της πλατφόρμας για τη διαφήμιση από 10% σε 4%, καθησυχάζοντας τους καναλάρχες.

«Καλό είναι να συμπεριληφθούν οι δεσμεύσεις αυτές σε μια σύμβαση στην οποία θα περιγράφονται τα δικαιώματα αλλά και οι υποχρεώσεις και των δύο πλευρών», προτείνουν οι καναλάρχες προτού προχωρήσουν στην καταβολή της πρώτης δόσης. Με άλλα λόγια, να υπάρξουν εγγυήσεις από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες δεν θα μπορούν να καταστρατηγηθούν χωρίς ρήτρες αποζημίωσης ούτε από την παρούσα κυβέρνηση αλλά ούτε και από τις επόμενες.

Ολα αυτά τέθηκαν στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων καναλιών την περασμένη εβδομάδα με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο, με τα κανάλια να ζητούν «να γίνουν σαφείς οι όροι του παιχνιδιού». Με λίγα λόγια, οι διαβουλεύσεις θα είναι ακόμα μακρές με τον δρόμο για την κυβέρνηση και τους καναλάρχες να είναι στρωμένος όχι με ροδοπέταλα, αλλά με λακκούβες και τρικλοποδιές.

Keywords
βαγγέλης μαρινάκης, το θεμα, survivor, τσιπρας, θεσσαλονικη, media, ελλαδα, συμμετοχή, λύση, προσφορες, ΠΑΟΚ, καμμενος, μαρινακης, alpha, φλερτ, εταιρεία, σημαίνει, θεμα, νέα, alter, ego, τίθενται, ολυμπιακος, τραπεζες, full, star, αγνωστο, epsilon, ολγα, digea, mega, μαρινοπουλος, ΑΝΤ1, συγκεκριμένο, κινηση στους δρομους, παναθηναικος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, απολυσεις στο δημοσιο, eurobank alpha, alpha eurobank, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, σχεδιο αθηνα, κομματα, αποτελεσματα, ιβαν σαββιδης, αδεια, αθλητικα, ιβαν, λονδινο, ονοματα, πλαισιο, τηλεοραση, φημες, φιλια, alpha, ego, mega, star, αμερικη, απλα, ασφαλιστικα μετρα, βαγγέλης μαρινάκης, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινονται, γραφεια, δευτερο, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωσεις, δικη, δειχνει, δωσει, δρωμενα, δυναμικο, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκβαση, εκθεση, εβδομαδα, εμειναν, εξελιξη, εξοδα, εταιρεία, εφοπλιστης, θεσεις εργασιας, θολο, διαφημιση, κυβερνηση, κυρια, κλιμα, κρατικο, λαγος, λεφτα, λειτουργια, λύση, λογια, λογο, νικο, παντα, ολγα, ονομα, παιδια, πεμπτη, περιβαλλον, περιφερειακο, πρωταγωνιστες, ραντεβου, ρολο, σαββιδης, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, σουπερ μαρκετ, σουπερ, σχεδια, σχεδιο, τίθενται, χρηστος, ωρες, αφεντικο, δικαιωματα, δουλειες, epsilon, εξοπλισμος, full, media, μοιαζει, παιχνιδι, πηγες, πληροφοριες, σημαίνει, σημα, θελω να, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα