WSJ για Τσίπρα: Στο ναδίρ η δημοφιλία του πιο πετυχημένου λαϊκιστή της Ευρώπης

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αναβιώσει την δημοφιλία του, ωστόσο οι Έλληνες έχουν χάσει την ελπίδα ότι η κατάσταση θα αλλάξει, σημειώνει η Wall Street Journal, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Ο πιο δημοφιλής κι επιτυχημένος λαϊκιστής της Ευρώπης έχει γινει σχεδόν το ίδιο μη δημοφιλής όσο και το πολιτικό κατεστημένο

που εκθρόνισε πριν δύο χρόνια» τονίζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, αναφερόμενο στην πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει ότι το 85% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνησή του.

Τέτοια χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας, που πλησιάζουν εκείνα του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, αντικατοπτρίζουν πώς ο σταρ του κινήματος της αντι-λιτότητας της Ευρωζώνης έχει προσγειωθεί, λέει η WSJ.

Αν και η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που ανέδειξε τα κόμματα κατά της λιτότητας στην Ευρώπη, η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται, καθώς η οικονομική ανάκαμψη που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας δεν υλοποιείται.

«Αντίθετα, η κυβέρνηση βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ατέρμονους γύρους διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για τους δημοσιονομικούς στόχους, με τη μοναδική αλλαγή ότι η λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται περισσότερο στην αύξηση φορολογίας παρά στον περιορισμό των δαπανών» συνεχίζει το δημοσίευμα.

Παρά τα προβλήματα, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ο πρωθυπουργός παραμένει χαρισματικός και πολύ πιο αρεστός σε σχέση με άλλους πολιτικούς ηγέτες.

«Δεν μπορούμε να διαγράψουμε τον κ. Τσίπρα. Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι της άποψης ότι έχει αποτύχει κι ότι τους είπε ψέματα. Αλλά σαν άτομο, τον βλέπουν λίγο πολύ σαν έναν από αυτούς, με αποτυχίες, όπως εκείνοι, και πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλους υποψηφίους» υποστηρίζει ο καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής οικονομίας στο ΟΠΑ, Γιώργος Παγουλάτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα