Ευρωπαίος αξιωματούχος: Νέες καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και απροθυμία να συζητηθεί το χρέος

Καθυστέρηση στη διαδικασία για τη δεύτερη αξιολόγηση που θα έχει ως αποτέλεσμα και την καθυστέρηση της εκταμίευσης του αντιστοιχούντος ποσού, με βάση τον προγραμματισμό του μνημονίου, παρατηρούν ευρωπαϊκές πηγές που εξέφρασαν την ανησυχία τους μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Κομισιόν και οι Ευρωπαίοι δανειστές επιθυμούν να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο τεχνικές συζητήσεις για την επικείμενη β' αξιολόγηση αποκλείοντας κάθε πολιτική συζήτηση.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα

του ΜΝΙ συμπίπτει με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα οι συγκεκριμένες πηγές δηλώνουν πως οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται απρόθυμοι να συζητήσουν το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους παρά την αναγκαιότητα που υπάρχει. Εκτιμούν δε ότι το ζήτημα του χρέους δεν πρόκειται να λυθεί νωρίτερα απ' τις εκλογές στη Γερμανία το φθινόπωρο του 2017.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι ίδιες παρατηρούν μεταστροφή στη στάση της ΕΚΤ η οποία, όπως σημειώνουν, δείχνει να ακολουθεί το ΔΝΤ εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα