Πτώση στις ευρωαγορές λόγω γεωπολιτικών – Άνοδος 7% για Micro Focus

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά την Ασία και τις αγορές στις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,37% με το άνοιγμα, κυρίως λόγω απωλειών σε μετοχές των κλάδων ασφαλειών και πρώτων υλών.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE100 στο Λονδίνο με πτώση 0,38%, ο DAX στη Φρανκφούρτη στο -0,17%, ο CAC40 στο Παρίσι στο -0,23%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 σημείωνε πτώση 0,49%.

Μοναδική

εξαίρεση με κέρδη ο ευρωπαϊκός κλάδος αυτοκινήτου με άνοδο άνω του 1% μετά από δύο αναβαθμίσεις: Η Barclays αναβάθμισε τη μετοχή της Fiat Chrysler σε «overweight» από «equalweight», ενώ η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύστασή της για τη Daimler σε «buy» από «neutral». Και οι δυο μετοχές σημείωσαν άνοδο 2%.

Η βρετανική εταιρεία ακινήτων Barratt Development ανακοίνωσε ισχυρότερα του αναμενόμενου κέρδη για το 2017, ενώ ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στους μετόχους της 175 εκατ. στερλίνες μέσω έκτακτου μερίσματος. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 3%.

Αλμα 7% για τη μετοχή της Micro Focus μετα την ανακοίνωση αποτελεσμάτων. Η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας λογισμικού και πληροφορικής ανακοίνωσε ότι τα έσοδα γ' τριμήνου μειώθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση, εντούτοις η μετοχή της έδειξε ανθεκτικότητα καθώς τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν σημαντική άνοδο.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ όπου και πιθανολογείται ότι θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα εξόδου από το πρόγραμμα QE.

Keywords
Τυχαία Θέματα