Μία εκ των «35» κάτω των 35

Του Κώστα Τσαούση

Στην ενότητα με τις εταιρείες του 3ου κύκλου του egg – δηλαδή δύο …κύκλοι πίσω- θα βρει κανείς τις συστάσεις που δίνει η ίδια η εταιρεία Advantis Medical Imaging: «Η εταιρεία Advantis Medical Imaging ασχολείται με την παραγωγή ενός προηγμένου cloud-based λογισμικού που στοχεύει στον τεχνολογικό κλάδο του brain

MR Ιmaging και προσφέρει εγκυρότερη και εγκαιρότερη διάγνωση σοβαρών χρόνιων εγκεφαλικών παθήσεων. Βασικό χαρακτηριστικό καινοτομίας αποτελεί το γεγονός ότι οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται από το λογισμικό της Advantis Medical Imaging για την επεξεργασία των εικόνων μαγνητικής τομογραφίας διάχυσης (DTI) επιτυγχάνουν ακρίβεια 90% στην χαρτογράφηση των νευρικών ινών του ανθρώπινου εγκεφάλου, εν συγκρίσει με τις υπάρχουσες λύσεις, οι οποίες δεν ξεπερνούν σε ποσοστά ακρίβειας το 65%. Επιπλέον, καινοτομία αποτελεί και η ενσωμάτωση της cloud τεχνολογίας ως μέσο παροχής των υπηρεσιών, γεγονός το οποίο προσφέρει στον χρήστη ευελιξία και διαλειτουργικότητα».

Ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας η πολυβραβευμένη Ζωή Γιαβρή. Σήμερα, η Ζωή μπορεί να είναι υπερήφανη και για μια ακόμη διάκριση. Είναι μια από τους 35 Innovators κάτω των 35 στη λίστα του MIT για την Ευρώπη. Μία εκ των 35 κάτω των 35.

Αν αναζητήσει κανείς το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία της Ζωής στη λίστα του ΜΙΤ θα διαπιστώσει ότι η διάκριση – και πολύ σωστά και δίκαια- ήρθε για το Brainance. Ενα cloud-based λογισμικό για την επεξεργασία εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας από τους γιατρούς που δημιούργησε η ελληνική start up. Το λογισμικό – εξαιρετικά sophisticated και απολύτως φιλικό στο χρήστη, με δυνατότητες πολλαπλής επεξεργασίας και 3D απεικόνισης- έχει ήδη κερδίσει την προσοχή της ιατρικής κοινότητας και απευθύνεται κυρίως σε νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα καθώς και ιδιώτες γιατρούς.

Πάντως, το ταξίδι της Ζωής στον κόσμο των διακρίσεων και των βραβείων ξεκινά το 2015. Το Μαϊο της χρονιάς εκείνης η Ζωή με την εταιρεία να έχει τότε την επωνυμία TomoTECH κερδίζει το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας. Στο μικρό κείμενο που συνόδευε την φωτογραφία της Ζωής και το υπάρχει διαθέσιμο μπορούμε να διαβάσουμε: «Η εταιρεία TomoTECH δραστηριοποιείται στον τεχνολογικό κλάδο του brain MR Ιmaging, παράγοντας και προσφέροντας καινοτόμες ψηφιακές πλατφόρμες με στόχο την εγκυρότερη και εγκαιρότερη διάγνωση χρόνιων εγκεφαλικών παθήσεων. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας TomoTECH έγκειται στο ποσοστό ακρίβειας της χαρτογράφησης των νευρικών ινών του ανθρωπίνου εγκεφάλου (90% ακρίβεια) καθώς και την ενσωμάτωση της cloud τεχνολογίας ως μέσο παροχής των υπηρεσιών της».

Το νέο το έμαθα η Ζωή στο Τελ Αβίβ και προφανώς το ευχαριστήθηκε. Η βράβευση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο Παρίσι την άλλη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα