Περιορισμένες κινήσεις στην Ευρώπη λόγω Καταλονίας

Μεικτές τάσεις καταγράφονται σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ισπανία λόγω της Καταλονίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 άνοιξε με οριακές απώλειες 0,1%, ωστόσο αργότερα γύρισε σε θετικό έδαφος με άνοδο λίγο νωρίτερα γύρω στο 0,1%. Μεικτά πρόσημα στους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Ο FTSE100 με άνοδο 0,06%, o DAX υποχωρεί 0,21%, O CAC40 στο -0,19%, o FTSE MIB με απώλειες 0,85%, o IBEX35 με απώλειες

0,64%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνονται στα καταναλωτικά προϊόντα για τα νοικοκυριά με άνοδο 0,5%. Σχεδόν όλες οι μετοχές του κλάδου είναι σε θετικό πρόσημο. Η γαλλική LVMH έφτασε κοντά σε ιστορικά υψηλά με άνοδο κοντά στο 2% μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης του αναμενόμενου αύξησης εσόδων για το γ' τρίμηνο.

Οι μετοχές των κλάδων αυτοκινήτου και παροχής υπηρεσιών υγείας σημειώνουν πτώση γύρω στο 0,4%.

Στις πολιτικές εξελίξεις, η ένταση στην Καταλονία κλιμακώνεται, με το κυβερνών κόμμα Partido Popular να προειδοποιεί τον Καταλανό ηγέτη Carles Puigdemont ότι θα τον κλείσει στη φυλακσή αν διακηρύξει σήμερα την ανεξαρτησία της Καταλνίας. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ισπανία επηρεάστηκε με έναν σεβαστό αριθμό επιχειρήσεων να αναζητούν την πόρτα της εξόδου από την περιοχή της Καταλονίας.

Στο μεταξύ, το μέλος της ΕΚΤ, Sabine Lautenschlaeger, είπε χθες ότι θα πρέπει να μειωθεί ο ρυθμός αγοράς ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος QE από το 2018. Επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ αναμένεται στις 26 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα