Κέρδη στην Ασία παρά την πτώση στη Wall – Ισχυρή άνοδος στην Κορέα

Με κέρδη έκλεισαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες παρά το πτωτικό «γύρισμα» της Wall Street εν αναμονή οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,64% επιστρέφοντας μετά από αργία. Μεικτή η εικόνα στις μετοχές των κλάδων αυτοκινήτου και τεχνολογίας. Η Toyota έκανε άλμα 1,47%, η Mazda Motor

υποχώρησε 1,56% και η Sony υποχώρησε κατά 1,16%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε άνοδο 1,64% με τις τεχνολογικές μετοχές να καταγράφουν ισχυρά κέρδη λόγω αισιοδοξίας για τα κέρδη. Η Samsung Electronics με άνοδο 4,49%, ενώ ράλι 8,56% έκανε η μετοχή της SK Hynix. Νωρίτερα ο κορεατικός δείκτης ενισχυόταν σχεδόν κατά 2% σημειώνοντας ιστορικά υψηλά. Αντιθέτως, οι μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου υπέστησαν πιέσεις λόγω της γεωπολιτικής έντασης. Οι μετοχές, με τις Lotte Tour και Korean Air Lines να υποχωρούν περισσότερο από 2%.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 αντίθετα είχε οριακή πτώση 0,02%, λόγω της υποχώρησης κατά 0,69% του κλάδου ενέργειας.
Στο μεταξύ, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,07%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,17%.

Keywords
Τυχαία Θέματα