Π. Καζιμίρ: Δεν θα πληρώσουμε εμείς για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Μέσω της προσφιλούς του συνήθειας, η οποία δεν είναι άλλη από τις... αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Π. Καζιμίρ φρόντισε να μα δώσει λίγη γεύση από το κλίμα που θα επικρατήσει στο σημερινό Eurogroup, αναφορικά με την Ελλάδα.

Ο κ. Καζιμίρ εξέφρασε την άποψη ότι η χώρας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά μένουν ακόμη που θα πρέπει να γίνουν και να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ

όλων των πλευρών. Ήταν απόλυτα ξεκάθαρος ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και ότι προφανώς η Σλοβακία δεν προτίθεται να... πληρώσει προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Σε ό,τι αφορά τους φίλους μας από το ΔΝΤ, μας αρέσουν και είναι, σαφώς, καλό και αυτοί να συμμετάσχουν. Όμως δεν είμαι πρόθυμος να πληρώσω απολύτως τίποτα προκειμένου να συμμετάσχουν. Δεν νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε το «πράσινο φως» στο ΔΝΤ αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους την οποία ζητά».

Έστειλε, πάντως και ένα μήνυμα προς τους υπόλοιπους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να λυθεί σύντομα (σ.σ.: προφανώς εννοεί τη β' αξιολόγηση), με δεδομένο ότι υπάρχουν εκλογικές διαδικασίες σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανίας και «καλό θα ήταν το ελληνικό θέμα να μην αποτελέσει ζήτημα το οποίο θα απασχολήσει αυτές τις εκλογικές διαδικασίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα