Ομολογία Τραμπ: Αποκάλυψα απόρρητες πληροφορίες στους Ρώσους

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις της Ουάσιγκτον Ποστ ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σε Ρώσους αξιωματούχους, και παρά την επίσημη διάψευση από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Ως πρόεδρος, ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία κάτι που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μου, γεγονότα σχετικά με την τρομοκρατία και την ασφάλεια των αεροπορικών

πτήσεων. Οι λόγοι που το έκανα ήταν ανθρωπιστικοί, συν ότι ήθελα η Ρωσία να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο twitter.

Διάψευση της διάψευσης

Νωρίτερα οι επιτελείς του προέδρου των ΗΠΑ είχαν προσπαθήσει να διαψεύσουν τα σχετικά δημοσιεύματα: Η "ιστορία που βγήκε απόψε είναι ψευδής", είχε δηλώσει ο σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Χ. Μακμάστερ έξω από τον Λευκό Οίκο. "Σε καμία περίπτωση δεν συζητήθηκαν πηγές ή μέθοδοι πληροφοριών και ο πρόεδρος δεν αποκάλυψε στρατιωτικές επιχειρήσεις που δεν ήταν ήδη γνωστές στο κοινό".

Keywords
Τυχαία Θέματα