Οι Γάλλοι τραπεζίτες της Βρετανίας πιέζονται να επιστρέψουν στην πατρίδα

Την ώρα που οι περισσότεροι τραπεζίτες που έχουν εγκατασταθεί στο Λονδίνο... «ξεσκονίζουν» τα γερμανικά τους, καθώς ετοιμάζονται να μετακινηθούν στη Φρανκφούρτη στη μετά – Brexit εποχή, τα τραπεζικά στελέχη των γαλλικών επενδυτικών τραπεζών, αναμένεται να πουν «oui» στις πιέσεις του Παρισιού να επιστρέψουν πίσω στη Γαλλία.

Οι περισσότερες ξένες τράπεζες στο Λονδίνο

έχουν ήδη δηλώσει πού θα μετακινήσουν τις ευρωπαϊκές τους δραστηριότητες σε περίπτωση ενός «σκληρού» Brexit, όπου η Βρετανία θα χάσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

Η Φρανκφούρτη είναι μακράν ο αγαπημένος προορισμός, για παράδειγμα της Deutsche Bank, που τον Απρίλιο είχε ανακοινώσει τη δυνατότητα μετακίνησης 4.000 θέσεων εργασίας από τη Βρετανία στη Γερμανία.

Παρά το γεγονός ότι οι γαλλικές τράπεζες διαμαρτύρονται για τα σχέδιά τους, οι τραπεζίτες που εργάζονται στο Λονδίνο πιστεύουν ότι η πίεση από την κυβέρνηση Μακρόν που υπενθυμίζεται ότι ήταν και ο ίδιος επενδυτικός τραπεζίτης στο παρελθόν, θα καταστήσει τη μετακίνησή τους στο Παρίσι σχεδόν βέβαιη.

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας υποστήριξε ότι δεν υπήρξε δυσανάλογη πίεση στις τράπεζες, αλλά αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί οι εγχώριοι δανειστές να στηρίξουν περισσότερες θέσεις εργασίας στη Γαλλία.

Σε κάθε περίπτωση, οι γαλλικές τράπεζες νοιώθουν ότι μπορεί να περιμένουν μέχρι να γίνουν σαφέστεροι οι όροι του Brexit, γιατί διαθέτουν ήδη ευρωπαϊκές άδειες χάρη στα κεντρικά τους στο Παρίσι, σε αντίθεση με τις αμερικανικές τράπεζες που αναμένεται να μετακινήσουν το σύνολο της ευρωπαϊκής επενδυτικής τραπεζικής τους δραστηριότητας εκτός Λονδίνου.

Οι δυο μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Γαλλίας, BNP Paribas και Societe Generale δεν έχουν ακόμα υποβάλει σχέδια, αν και ο CEO της SocGen, Frederic Oudea, ανέφερε στο Reuters τον περασμένο Ιούνιο ότι μπορεί να μετακινήσει 300-400 εργαζομένους στην επενδυτική τραπεζική, σε σύνολο 2.000, στο Παρίσι.

Η Credit Agricole που είναι η τρίτη μεγαλύτερη, έχει ήδη μετακινήσει την πλατφόρμα του trading ομολόγων που απαρτίζεται από 10 άτομα, στο Παρίσι, ωστόσο μια πηγή ανέφερε πως η μετακίνηση δεν είχε σχέση με το Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα