Αύξηση εσόδων 7% για την PwC

Το παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών της PwC κατέγραψε συνολικά μικτά έσοδα 37,7 δις δολάρια για τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017. Σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες (τοπικό νόμισμα) τα συνολικά παγκόσμια έσοδα αυξήθηκαν κατά 7%, συμπληρώνοντας έτσι 20 χρόνια συνεχούς αύξησης των εσόδων για το δίκτυο της PwC.

Σύμφωνα με τον

Bob Moritz, Πρόεδρο της PricewaterhouseCoopers International Ltd:
«Καθώς ο κόσμος μας αλλάζει και οι δραστηριότητες των πελατών μας εξελίσσονται, η PwC αλλάζει και αυτή για να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες και ολοένα πιο πολύπλοκες ανάγκες ενός πολύ πιο μεγάλου φάσματος εμπλεκόμενων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

Η στρατηγική μας, που βασίζεται σε σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία, στην ποιότητα, σε καινοτόμες νέες υπηρεσίες και στην πρόσληψη ταλέντων, απέδωσε καρπούς με σημαντική αύξηση των εσόδων σε όλους τους κλάδους υπηρεσιών, κατά τη χρήση του 2017. Παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον και μαζί με τους πελάτες μας σχεδιάζουμε ένα ευρύτερο φάσμα οικονομικών και γεωπολιτικών σεναρίων.

Έχουμε το ισχυρότερο brand στην αγορά, για το οποίο σε συνδυασμό με τις ικανότητες των εργαζομένων μας και τη φήμη μας για την εξυπηρέτηση των πελατών, έχει οδηγήσει σε ισχυρή οργανική ανάπτυξη παγκοσμίως. Συνεχίζουμε τις επιλεκτικές και στρατηγικές εξαγορές για την ενίσχυση των υπηρεσιών μας και για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, όπως το cyber security. Η συμφωνία για την ενσωμάτωση 600 φοροτεχνικών στελεχών από την GE (General Electric) στο δίκτυό μας είναι ένα σημαντικό παράδειγμα, που θα επαναπροσδιορίσει το μοντέλο των υπηρεσιών φορολογικής συμβουλευτικής και συμμόρφωσης στο μέλλον.

Η καινοτομία αποτελεί θεμέλιο της επιτυχίας μας. Εστιάζουμε ιδιαίτερα στην τεχνητή νοημοσύνη, στη ρομποτική και στη νοημοσύνη των μηχανών (machine learning) με στόχο την επιτυχία των πελατών μας στο μέλλον. Επενδύουμε επίσης στην προστασία προσωπικών δεδομένων. Καθώς όλο και περισσότερα δεδομένα παράγονται και βρίσκονται σε κοινή χρήση, και οι εταιρείες εκτίθενται σε νέες ψηφιακές απειλές, και εμείς βοηθάμε τους πελάτες μας να αναπτύξουν προγράμματα cyber security και προστασίας προσωπικών δεδομένων, για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους.

Τέλος, η δέσμευσή μας για περισσότερη διαφάνεια είναι απόλυτη. Έτσι στη φετινή Παγκόσμια Ετήσια Έκθεσή μας για τη χρήση 2017 κοινοποιούμε για πρώτη φορά τα αποτελέσματα των εκθέσεων εσωτερικού ελέγχου ποιότητας. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της PwC για ενίσχυση της διαφάνειας, που ελπίζω να αποτελέσει πρότυπο για τον κλάδο μας».

Έσοδα
Κατά το δωδεκάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017, τα συνολικά έσοδα της PwC ανήλθαν στα 37,7 δις δολάρια σημειώνοντας σχεδόν 7% άνοδο σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, παρά τη γεωπολιτική και οικονομική αβεβαιότητα σε ορισμένες περιοχές του κόσμου. Η επιτυχία μας οφείλεται κυρίως στην αφοσίωση των 236.000 στελεχών μας παγκοσμίως, που συνδυάζουν εξειδικευμένες τοπικές και τεχνικές γνώσεις στον τομέα τους.

Τα έσοδα αυξήθηκαν σε όλες τις σημαντικές αγορές και σε όλους τους κλάδους υπηρεσιών μας, χάρη στις επενδύσεις μας στην καινοτομία, στην τεχνολογία, στις νέες υπηρεσίες και στο ισχυρό brand μας. Στη αμερικανική ήπειρο τα έσοδά σημείωσαν αύξηση της τάξης του 7%. Στη Δυτική Ευρώπη η ανάπτυξη παρέμεινε σταθερή στο 4%, με πολύ ισχυρότερη αύξηση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη όπου τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 13%.

Η αύξηση των εσόδων από την Αυστραλασία και τα Νησιά του Ειρηνικού διπλασιάστηκε το περασμένο έτος, στο 10%, ενώ οι πωλήσεις στην Ασία επίσης αυξήθηκαν κατά 10%, διατηρώντας την ισχυρή ανοδική τάση των τελευταίων ετών.

Τα έσοδα από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική αυξήθηκαν σταθερά κατά 4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα