Στη Deutsche Bank οι ισχυρότερες απώλειες του δείκτη DAX

Ισχυρές απώλειες σημείωνε νωρίτερα η μετοχή της Deutsche Bank λόγω πληροφοριών της Wall Street Journal περί κόντρας που έχει ξεσπάσει στη γερμανική τράπεζα μεταξύ του CEO John Cryan και του προέδρου Paul Achleitner σχετικά με τον μεγαλύτερο μέτοχο της τράπεζας,

αλλά και τη συνολική στρατηγική της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας,.

Ο όμιλος HNA Group με έδρα την Κίνα που κατέχει το 9,9% των μετοχών της Deutsche Bank μέσω μιας αυστριακής εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Λονδίνο, επιδιώκει μια απευθείας συνάντηση με τον Cryan σε δυο περιπτώσεις, μεταδίδει το Bloomberg , ενώ η Wall Street Journal αναφέρει ότι Cryan και Achleitner βρίσκονται σε κόντρα για τις σχέσεις μεταξύ της τράπεζας και του μεγαλύτερου μετόχου της.

Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωνε νωρίτερα πτώση 1,22% στα 14μ55 δολ/μετοχή, ενώ διεύρυνε τις απώλειες σε επίπεδο τριμήνου στο 12,7%.

Σημειώνεται ότι ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης Stoxx Europe 600 δεν έχει υποστεί αξιόλογε μεταβολές μετά το ράλι 6,8% στις αρχές Σεπτεμβρίου λόγω της φημολογίας ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει μια αργή διαδικασία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής τους προσεχείς μήνες.

Ωστόσο, η Deutsche Bank δεν έχει ακολουθήσει αυτή την άνοδο λόγω ανησυχιών για τη νέα στρατηγικής της, αλλά και της ισχύος του ισολογισμού της μετά την ένεση ρευστότητας ύψους 9 δισ. ευρώ νωρίτερα φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα