Ο στρατηγικός επενδυτής ήρθε από την Ιταλία

Του Κώστα Τσαούση

Ένας κύκλος κλείνει – ένας άλλος, νέος κύκλος ανοίγει. Μέσα στο μήνα Οκτώβριο η Funkmartini – η ηλεκτρονική πλατφόρμα για αναζήτηση αλλά και κρατήσεις στο χώρο των υπηρεσιών ομορφιάς που ξεκίνησε το 2013- γίνεται οργανικό μέλος ενός διεθνούς ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, στην εταιρεία εισέρχεται ένας στρατηγικός επενδυτής. Είναι από την Ιταλία. Η εταιρεία

Uala.it, ηγετικό SaaS για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και άλλες επιχειρήσεις ομορφιάς στην Ιταλία που πρόσφατα εξαγόρασε αντίστοιχες πλατφόρμες ομορφιάς στην Ισπανία και την Πορτογαλία (bucmi.es, bucmi.pt).

Η Uala.it είναι μέρος της Immobiliare.it –πρόκειται για τη No.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ιταλία. Ωςγνωστόν η Immobiliare.it το 2014 εξαγόρασε την ελληνική πλατφόρμα spitogatos.gr.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια να ενοποιήσει οργανωτικές, λειτουργικές και τεχνολογικές διαδικασίες, μεθόδους, πλατφόρμες και τεχνικές , να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να επιτρέψει στην ελληνική εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε άλλους τομείς – πχ. γυμναστική, εναλλακτικές θεραπείες, αδυνάτισμα. Τέλος, η Funkmartini θα καλύπτει εφεξής και τον χώρο ομορφιάς σε μεγάλες πόλεις της χώρας όπως η Πάτρα, η Λάρισα και το Ηράκλειο.

Ας πάμε στην αρχή των πραγμάτων. Η Funkmartini, www.funkmartini.gr, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από τους Γρηγόρη Σταματόπουλο, Co-Founder & CEO, την Αλεξία Κωτσή Co-Founder & CMO και τον Χριστόδουλο Παπαχρήστου, Co-Founder & CFO, αρχικά με δικό τους κεφάλαιο και πολύ πάθος για να δημιουργήσουν την 1η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης και κρατήσεων - σε πραγματικό χρόνο - υπηρεσιών ομορφιάς στην χώρα.

Τότε, ο εκ των συνιδρυτών Γρηγόρης Σταματόπουλος, είχε δηλώσει:

«Συνδέουμε επιχειρήσεις ομορφιάς, όπως κομμωτήρια, nail bar, ινστιτούτα ομορφιάς & αισθητικής με καταναλωτές που ψάχνουν ραντεβού για υπηρεσίες ομορφιάς & περιποίησης στο ίντερνετ. Με απλά λόγια, είμαστε το booking.com της ομορφιάς. Συνεργαζόμαστε με περισσότερες από 1600 επιχειρήσεις, κυρίως στην Αθήνα & την Θεσσαλονίκη ενώ στην πλατφόρμα μπορεί κάποιος να βρει 42.000 υπηρεσίες ομορφιάς και περιποίησης. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν περίπου 300 καταστήματα τα περισσότερα εκ των οποίων κομμωτήρια. Οι χρήστες μας είναι κυρίως γυναίκες 18 έως 40 ετών, ενώ περίπου 40% των κρατήσεων πραγματοποιούνται από κινητές συσκευές όπως mobile & tablet

Τον Νοέμβριο του 2014, 2 ιδιώτες επενδυτές, ο Απόστολος Αποστολάκης, Partner Venture Friends & Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO Tripsta SA (airtickets.gr, travelplanet24.gr, tripsta.com) εμπιστεύτηκαν το επιχειρηματικό πλάνο της Funkmartini και την στήριξαν τόσο με το κεφάλαιο που διέθεσαν στην εταιρεία όσο και με την τεχνογνωσία τους στο χώρο των startups & την τεχνολογία.

Τον Φεβρουάριο του 2016, η εταιρεία συμμετείχε σε ένα ακόμη επενδυτικό γύρο.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, έχοντας φτάσει στα 50.000 ολοκληρωμένα ραντεβού και πάνω από 40.000 ενεργούς χρήστες η Funkmartini κάνει ένα pivot και δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης επιχείρησης, σε cloud πλατφόρμα με χαρακτηριστικά όπως ημερολόγιο, δυνατότητα καταχώρησης ραντεβού, λίστας πελατολογίου, διαχείριση υπαλλήλων, δυνατότητα για SMS & email marketing campaigns, πλήρεις αναφορές για την επιχείρηση αλλά και την ξεχωριστή δυνατότητα για online προβολή της επιχείρησης μέσ από τον πιο πλήρη οδηγό ομορφιάς στην χώρα, την ιστοσελίδα www.funkmartini.gr.

Συνολικά η εταιρεία έχει σηκώσει πάνω από 1εκατ. ευρώ σε διάστημα 3 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα