Ντάισελμπλουμ: Στόχος να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα

Εκτεταμένες συζητήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών αλλά και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών είχε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως τόνισε προσερχόμενος στο Eurogroup.

Υποστήριξε ότι σε αυτές τις συζητήσεις -οι οποίες έγιναν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup- καλύφθηκαν πολλά θέματα και ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης θα εξετασθούν όλα τα θέματα προκειμένου να «υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Απατώντας σε ερώτηση αναφορικά με το θέμα του ΔΝΤ και της συμμετοχής

του στο ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε ότι βασικός στόχος τόσο του ίδιου όσο και των υπόλοιπων Ευρωπαίων είναι το Ταμείο να έχει ουσιαστική συμμετοχή στο πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα παραδέχθηκε ότι «το ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει τις απόψεις που έχει εκφράσει και στο παρελθόν. Ζητά αναδιάρθρωση του χρέους και συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Στόχος μας είναι το ΔΝΤ να συμμετάσχει ουσιαστικά στο πρόγραμμα».

Όσο για την καθυστέρηση στην β' αξιολόγηση επανέλαβε ότι στόχος όλων είναι να υπάρξει ολοκλήρωσή της, φροντίζοντας, όμως, να προσθέσει ότι... δεν υπάρχει βιασύνη, καθώς η Ελλάδα δεν έχει να αποπληρώσει κάποιο σημαντικό ποσό έως το καλοκαίρι, ως εκ τούτου δεν υπάρχει πίεση στη χρηματοδότησή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα