Εκτόξευση στο χρηματιστήριο για τη Hanjin Shipping

Μια μέρα μετά τη δήλωση στελέχους της χρηματαγοράς της Κορέας ότι η μετοχή της Hanjin Shipping ανήκει στην κατηγορία «σκουπίδια», οι επενδυτές άρχισαν να αυξάνουν τι θέσεις τους στην εταιρεία, με αποτέλεσμα η ναυτιλιακή να δει τη μετοχή της να εκτοξεύεται με άνοδο 15%.

Η μεταβλητότητα της μετοχής, όπως αναφέρει το Bloomberg, βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, καθώς σήμερα ενισχύθηκε έως και 20% μετά τη χθεσινή πτώση κατά 24%. Μεταβλητότητα

που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο παρακάτω γράφημα:

Η Hanjin Shipping τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Τότε, στελέχη ναυτιλιακών εταιριών, μιλώντας στο Bloomberg, είχαν εκτιμήσει πως η πτώση της Hanjin Shipping μοιάζει με την αντίστοιχη της Lehman Brothers για τις αγορές.

Αυτή τη στιγμή, όμως, φαίνεται πως έχει γίνει η «αγαπημένη» των μικροεπενδυτών. Το τελευταίο διήμερο η μετοχή της κορεατικής ναυτιλιακής ήταν αυτή με τον μεγαλύτερο αριθμό συναλλαγών στον δείκτη Kospi.
«Οι μικροεπενδυτές αγοράζουν τη μετοχή με στόχο να βγάλουν διψήφια κέρδη – 10% -20% σε ημερήσια βάση», αναφέρει ο Kim Seung Churl, αναλυτής στη Meritz Securities στη Σεούλ.«Η μεταβλητότητα για τέτοιου είδους εταιρείες είναι πραγματική υψηλή», αναφέρει.
Οι ξένοι επενδυτές πούλησαν καθαρές θέσεις ύψους 2 δισ. γουόν σε μετοχές της Hanjin Shipping από τις 9 Ιανουαρίου, ενώ μεμονωμένοι επενδυτές αγόρασαν καθαρές θέσεις ύψους 1,9 δισ. γουόν την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία του χρηματιστηρίου της Κορέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα