Μικρή άνοδος στην Ασία – Προσπάθειες ανάκαμψης στο πετρέλαιο

Οριακά κέρδη σήμερα στις ασιατικές αγορές, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μικρή άνοδο μετά από πτώση σε χαμηλό δέκα μηνών κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στα ταμπλό, ο Nikkei έκλεισε με πτώση 0,14% καταγράφοντας απώλεια 28,28 μονάδων, για να κλείσει στις 20.110,51 μονάδες.

Ο δείκτης Topix επίσης μειώθηκε κατά 0,07%, με πτώση 1,18 μονάδα και έκλεισε στις 1.610,38 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi με άνοδο

0,54%, ενώ και στην Αυστραλία καταγράφηκαν κέρδη με άνοδο του S&P/ASX 200 κατά 0,71%, καθώς οι υποδείκτες ενέργειας και πρώτων υλών έδειξαν σημάδια ανάκαμψης μετά το χθεσινό selloff με πτώση άνω του 1%.

Στην Κίνα, οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά.Ο Shanghai Composite με κέρδη 0,12%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,11%.

Οι τιμές του πετρελαίου προσπαθούν σήμερα να ανακάμψει από τα χαμηλά δέκα μηνών (42.53 δολάρια το βαρέλι ) και την διολίσθησή του σε bear market.. Το μπρεντ σημείωσε πτώση 0,11%. στα 44,77 δολάρια/βαρέλι, ενώ το WTI σημείωσε απώλειες 0,05% στα 42,51 δολάρια/βαρέλι.

Νωτρίτερα οι τιμές υποχωρούσαν άνω του 2% παρά την ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ενέργειας (ΕΙΑ) ότι τα αποθέματα έχουν μειωθεί περισσότερο του αναμενόμενου.

Με τις τιμές του μπρνετ κάτω των 45 δολαρίων, ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να αναγκαστεί να επεκτείνει τη μείωση της παραγωγής, ανέφερε στο CNBC η ιδρυτής του Vanda Insights, Vandana Hari, την ώρα που η Σαουδική Αραβία – ντε φάκτο ηγέτιδα δύναμη του ΟΠΕΚ – ετοιμάζει την IPO της Saudi Aramco του χρόνου και δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την πτώση τιμών κάτω από τα 50 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα