Αρ. Παντελιάδης (METRO): Ετοιμος για δυναμικό ντεμπούτο στην Κύπρο

Τον Φεβρουάριο του 2016 ο χάρτης των ελληνικών σούπερ μάρκετ άλλαζε με τον «γάμο» μεταξύ Βερόπουλου και Metro της οικογένειας Παντελιάδη. Έκτοτε το στοίχημα της τελευταίας ήταν η ανάκτηση του χαμένου τζίρου του πρώην δικτύου της Βερόπουλος και των καταναλωτών της. Και φαίνεται ότι το πέτυχε, αφού το 2016 ο τζίρος της Metro, συμπεριλαμβανομένου και του τζίρου του πρώην δικτύου της Βερόπουλος, ανήλθε στα 1,15 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,5% σε σχέση με το 2015.

Ο Αριστοτέλης

Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στον κλάδο. Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος παλιότερα έως το 2018 η εταιρεία επενδύει 100 εκατ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων του Βερόπουλου και στην επέκταση του δικτύου του ομίλου.

Τώρα, η αλυσίδα της οικογένειας Παντελιάδη, έχοντας ως στόχο το άνοιγμα συνολικά 10 νέων καταστημάτων εντός του έτους, ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της στην αγορά της Κύπρου. Η ανέγερση του νέου καταστήματος θα ξεκινήσει στη Λεμεσό τον Σεπτέμβριο του 2017 και κατόπιν συνεννόησης με τις κυπριακές υπεραγορές METRO της οικογένειας Σκορδέλη, έχουν αποφασίσει πως η ελληνική αλυσίδα θα κατέλθει στη μεγαλόνησο με διαφορετικό όνομα. Το πρώτο κατάστημα χονδρικής πώλησης της Metro θα είναι τύπου Cash & Carry, δίνοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης επαγγελματιών, μέσω της πώλησης μεγαλύτερων και περισσότερων συσκευασιών σε χαμηλές τιμές, τις οποίες οι επαγγελματίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν και να μεταπωλήσουν.

Μεταξύ των στόχων της METRO ΑΕΒΕ είναι η επένδυση στους ανεξάρτητους επαγγελματίες της Κύπρου, η συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς, καθώς και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η κάθοδος της ελληνικής αλυσίδας στην Κύπρο είναι η πρώτη επιχειρηματική κίνηση εκτός συνόρων και το πρώτο μεγάλο βήμα προς μία αγορά του εξωτερικού.

Ο στόχος για τη φετινή χρονιά, είναι ο συνολικός τζίρος να αγγίξει τα 1,2 δισ. ευρώ, δηλαδή αύξηση 4,3% σε σχέση με το 2016. Μέχρι στιγμής πάντως ο ρυθμός αύξησης υπολείπεται κοντά στις 2 μονάδες σε σχέση με τον στόχο που έχει τεθεί.

Το πρώτο πεντάμηνο του έτους, οι πωλήσεις της Metro συμπεριλαμβανομένου και του τζίρου που κάνουν τα καταστήματα της πρώην Βερόπουλος, ενισχύθηκαν κατά 2,5% σε μια αγορά η οποία συνεχίζει να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 5-6%, όπως ανέφερε ο κ. Παντελιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος των πωλήσεων της εταιρείας του οφείλεται στην αύξηση κατά 30% των πωλήσεων του πρώην δικτύου της Βερόπουλος, ο τζίρος στα καταστήματα της My Market υποχώρησε 2% σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2016, ενώ αντίστοιχη μείωση καταγράφει και στις πωλήσεις του δικτύου Cash & Carry που διατηρεί η Metro.

Από τα 10 νέα καταστήματα της Metro, τα περισσότερα θα δημιουργηθούν στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ επίσης έχει δρομολογηθεί η ανακαίνιση 60 καταστημάτων από το πρώην δίκτυο της Βερόπουλος. Παράλληλα, πέραν της γεωγραφικής επέκτασης στην Κύπρο, στόχος είναι και η ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στα ελληνικά νησιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα