«Χέρι – χέρι» με την ΤΕΡΝΑ, η επέκταση των Ινδών της GMR στην Ευρώπη (αεροδρόμιο Βελιγραδίου)

Μετά το αεροδρόμιο στο Καστέλι, όπου και ανακηρύχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι, η ελληνική ΤΕΡΝΑ και η ινδική GMR «χτυπούν» κι άλλα αεροδρόμια στην Ευρώπη, όπως το αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου.

Πέντε σχήματα – ένα εκ των οποίων συνιστά η ΤΕΡΝΑ με τη GMR – προχώρησαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού

παραχώρησης, για 25 έτη, του αεροδρομίου Nikola Tesla του Βελιγραδίου, όπως ανακοίνωσαν χθες η εταιρεία και μια επιτροπή της σερβικής κυβέρνησης.

Η σερβική κυβέρνηση, που έχει ποσοστό 83,1% στο αεροδρόμιο, αναμένει το τίμημα της συμφωνίας να ανέλθει περίπου στα 400 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η σερβική κυβέρνηση παρέτεινε, κατ’ επανάληψη την αρχική προθεσμία του Μαρτίου, ώστε να δώσει περισσότερο χρόνο στους ενδιαφερόμενους.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, συνολικά 27 κοινοπραξίες και εταιρείες κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές.

«Ο δημόσιος φορέας (η κυβέρνηση και η διοίκηση του αεροδρομίου) αποδέχθηκε την αξιολόγηση της ομάδας των εμπειρογνωμόνων και αναγνώρισε τους ενδιαφερόμενους με τα απαιτούμενα προσόντα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑGMR έχει ανακηρυχτεί οριστικός ανάδοχος για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης, με τα έργα να ξεκινούν στις αρχές του 2018.

The post «Χέρι – χέρι» με την ΤΕΡΝΑ, η επέκταση των Ινδών της GMR στην Ευρώπη (αεροδρόμιο Βελιγραδίου) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα