Μεταξύ $35 και $40 δισ. το κόστος του Brexit για τις πολυεθνικές

Το Brexit εξακολουθεί να στέλνει ρίγη σοκ στην αγορά συναλλάγματος αξίας 5,3 τρισ. δολαρίων ημερησίως και αυτό αποτελεί μία πολύ κακή είδηση για τις πολυεθνικές εταιρείες, όπως τονίζει η FiREapps.

Το Brexit κατέφθασε σε μία περίοδο που ο πονοκέφαλος της αγοράς συναλλάγματος είχε χαλαρώσει ελαφρά για τις επιχειρήσεις ανά την υφήλιο. Οι διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες είχαν πλήξει κατά 20 δισ. δολάρια τα κέρδη των επιχειρήσεων Β. Αμερικής και Ευρώπης, από 36,9 δισ. δολάρια που ήταν

το πλήγμα στο δ' τρίμηνο του 2015.
«Όλοι θα ήθελαν να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει», εξηγεί ο Wolfgang Koester, διευθύνων σύμβουλος της FiREapps και προσθέτει «εάν τελικά το πλήγμα φθάσει ή ξεπεράσει τα 35 δισ. δολάρια θα είναι το χειρότερο τρίμηνο των τελευταίων πέντε ετών».

Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος έστειλε τη στερλίνα σε χαμηλό 31 ετών τον περασμένο μήνα, οδηγώντας σε ράλι το γεν, το οποίο αποτελεί ένα παραδοσιακό καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους αναταραχής. Η έντονη διακύμανση του δολαρίου και η ακόμη πιο έντονη μεταβλητότητα στις αγορές συναλλάγματος αποτελεί «εφιάλτη» για τις εταιρείες, οδηγώντας χαμηλότερα τα κέρδη για 357 επιχειρήσεις της Β. Αμερικής στο δ' τρίμηνο, σύμφωνα πάντα με την FiREapps.

Οι διακυμάνσεις στις αγορές συναλλάγματος μπορούν να πλήξουν την τιμολογιακή πολιτική των επιχειρήσεων αλλά και την τελική αξία των εσόδων τους σε συνάλλαγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα