Με το βλέμμα στη Fed η Wall Street

Σχεδόν αμετάβλητες είναι οι αμερικανικές μετοχές, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη Fed, η οποία ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, ενώ προχωρούν και σε δεύτερη ανάγνωση τόσο μακροοικονομικών δεδομένων όσο και εταιρικών ανακοινώσεων.

Κέρδη 0,1% για τον Dow Jones στις 19.884 μονάδες, με τη μετοχή της Apple (5,7%) να συνεισφέρει τα μεγαλύτερα κέρδη. Στο 0,11% οι απώλειες για τον S&P 500 στις 2.276 μονάδες, καθώς κινείται ισχυρά πτωτικά ο κλάδος

Κοινής Ωφέλειας, ενώ 0,25% υψηλότερα στις 5.629 μονάδες κινείται ο Nasdaq.

«Τα μακροοικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι «μεικτά». Αυτό που θέλει τώρα να ακούσει η αγορά είναι τι σκέφτεται η Fed», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

Η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της αργότερα σήμερα, με τον «δείκτη πρόβλεψης νομισματικής πολιτικής» να υποδεικνύει ότι οι πιθανότητες για οποιαδήποτε αύξηση επιτοκίων περιορίζονται μόλις στο 4%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο θετική ήταν η ανακοίνωση δημιουργίας 246.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα αυξάνονταν κατά 165.000. Παράλληλα ισχυρά ανοδικά κινήθηκε και ο δείκτης μεταποίησης ISM, φθάνοντας στις 56 μονάδες για τον ίδιο μήνα.

Σε πτωτική πορεία τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να φθάνει στο 2,5% και του 2ετούς στο 1,25%. Κέρδη 0,5% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,075 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 113,60 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα