Γ. Οικονόμου: Στα $300 εκατ. η ρευστότητα της εισηγμένης Dryships

του Μηνά Τσαμόπουλου

Με 198 εκατομμύρια δολάρια ενίσχυσε τη ρευστότητά της η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Dryships συμφερόντων Γιώργου Οικονόμου.

Η συνολική της ρευστότητα ανέρχεται πλέον στα 300 εκατομμύρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε την άντληση 200 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω πώλησης νέων μετοχών και από αυτά καθαρά στα ταμεία της είναι 198 εκατομμύρια.

Η εταιρεία

έχει πλέον στο χρηματιστήριο 36,2 εκατομμύρια μετοχές. Η είδηση για την άντληση κεφαλαίων είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει η τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά 2,59 δολάρια και να κλείσει χθες, 31 Ιανουαρίου, στα 5,05 δολάρια, ποσοστό αύξησης 105,28%.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την επιτυχημένη άντληση 198 εκατομμυρίων δολαρίων με τα οποία η συνολική ρευστότητα της εταιρείας φθάνει τα 300 εκατομμύρια» δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dryships: «Ενισχύθηκε η θέσης μας και θα συνεχίσουμε το ξανακτίσουμε το στόλο της εταιρείας και την ικανότητάς για έσοδα και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε επενδύσεις σε διάφορους τομείς της ναυτιλίας.

Η Dryships διαθέτει στόλο από 13 φορτηγά πλοία διαφόρων τύπων με συνολική χωρητικότητα που αγγίζει τα ένα εκατομμύριο τόνους. Επίσης έχει ένα νεότευκτο πλοίο μεταφοράς υγραερίου μεγάλης χωρητικότητας, και έξι πλοία εφοδιαστικά που εξυπηρετούν πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα