Τα 40 χρόνια γιόρτασε ο νηογνώμονας INSB

του Μηνά Τσαμόπουλου

Τη συμπλήρωση 40 χρόνων λειτουργίας γιόρτασε στην Αθήνα ο νηογνώμονας INSB. Σύμφωνα με τους επίσημους δείκτες ποιότητας, το 2016 ο I.N.S.B. σημείωσε περαιτέρω βελτίωση της επίδοσης του με βάση τα αποτελέσματα από τις επιθεωρήσεις των πλοίων του, από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, ο INSB διατηρήθηκε για 4η συνεχή χρονιά στην ανώτατη βαθμίδα επίδοσης

νηογνωμόνων.

Επίσης, το 2016 στο PARIS MOU, o INSB είχε τον μεγαλύτερο αριθμό επιθεωρήσεων από τους νηογνώμονες που δεν είναι μέλη της Διεθνούς Ένωσης Νηογνωμόνων (IACS), καθώς και από μερικούς της Ενώσεως IACS.

Παρά τον μεγάλο αριθμό επιθεωρήσεων πλοίων INSB από τις λιμενικές αρχές του PARIS MOU το 2016, ο αριθμός κρατήσεων με ευθύνη INSB ήταν μηδενικός.

Ο Οργανισμός ξεκίνησε γραφείο λίγων τετραγωνικών μέτρων, με λίγα στελέχη και έφτασε τα τελευταία 20 χρόνια, να στεγάζεται σε κτίριο 900 τετραγωνικών μέτρων και να απασχολεί σήμερα, προσωπικό άνω των 100 ανθρώπων, στο κεντρικό γραφείο στον Πειραιά, και στους περιφερειακούς σταθμούς στην ελληνική επικράτεια.

Η Διεθνής δραστηριότητα του I.N.S.B., υποστηρίζεται και διεκπεραιώνεται από 8 περιφερειακά γραφεία (regional offices) με έναν αριθμό 50 διοικητικών υπαλλήλων και 130 αποκλειστικών επιθεωρητών σε πάνω από 50 χώρες.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Παντελής Χηνάκης (φωτογραφία) «αναμφίβολα, τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται στην διατήρηση και εφαρμογή – με σεβασμό στον άνθρωπο και στις ανθρώπινες αξίες - των διαχρονικών αρχών λειτουργίας του Οργανισμού μας, οι οποίες πιο συγκεκριμένα είναι:

Η επιμελής εφαρμογή όλων των Διεθνών Συμβάσεων του ΙΜΟ, και ιδιαιτέρως, εκείνων που σχετίζονται με την προστασία της Ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα και την προστασία του περιβάλλοντος.Η συνεχής βελτίωση των διαδικασιών και κανονισμών μας.Η προώθηση συνεργασιών και κοινών δράσεων με άλλους φορείς της ναυτιλίας.Η βελτίωση της ποιότητας και αμεσότητας των παρεχομένων υπηρεσιών μας διά μέσου καθετοποιημένων ελέγχων.Η με εξωστρέφεια ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας σε διεθνές και Ελληνικό επίπεδο.Η διαρκής προσπάθεια για αύξηση του αριθμού αναγνωρίσεων από Εθνικές κυβερνητικές Αρχές.Η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού, και ιδιαίτερα των επιθεωρητών, σε σχέση με τα νέα -κάθε φορά- επερχόμενα πρότυπα επιθεώρησης πλοίων και κανονιστικών απαιτήσεων ασφαλείας.Η επικαιροποίηση και συνεχής εναρμόνιση των κανόνων και κανονισμών, των προτύπων επιθεώρησης και των επιχειρησιακών διεργασιών του συστήματος ποιότητας, σύμφωνα με τα διεθνή κριτήρια IACS και Ε.Ε.Η οικειοθελής ενσωμάτωση των συστάσεων του Φορέα Αξιολόγησης και Πιστοποίησης των Νηογνωμόνων Αναγνωρισμένων από την Ε.Ε. (γνωστού ως QACE) προς αυτό-αξιολόγηση και αυτό-βελτίωση.Η ολοκλήρωση με επιτυχή αποτελέσματα των ελέγχων εποπτείας (audits), από φορείς πιστοποίησης και από Κράτη – Σημαίες, επιβεβαιώνοντας ότι η δομή, τα συστήματα καθώς και οι διαδικασίες μας, πληρούν τις απαιτήσεις του Διεθνούς Κώδικα περί Αναγνωρισμένων Οργανισμών του ΙΜΟ ( RO Code).Η αύξηση των εργασιών μας στην ναυτιλιακή αγορά, με θεμιτά μέσα και με σεβασμό στους άλλους Νηογνώμονες».
Keywords
Τυχαία Θέματα