Άκαμπτοι οι Θεσμοί στη μείωση του αφορολόγητου ορίου

Του Κωστή Πλάντζου

Ανένδοτοι παραμένουν οι θεσμοί στη μείωση του αφορολόγητου ορίου παρά την “κόκκινη” γραμμή που έχει θέσει ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητική πηγή κοντά στη διαπραγμάτευση, το ΔΝΤ επιμένει στην άμεση μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.182 ευρώ ενώ η Κομισιόν έχει καταθέσει συμβιβαστική πρόταση η μείωση να γίνει σταδιακά ως το 2018 όταν θα πρέπει να επιτευχθεί και ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπ. Οικονομικών

επιμένει στην αρχική του θέση για καμία μείωση.

Την ίδια ώρα οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι έκλεισε το πακέτο των έμμεσων φόρων. Σε αυτό περιλαμβάνεται η αύξηση του ανώτερου συντελεστή ΦΠΑ απ' το 23% στο 24%.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με τις συνομιλίες Τσακαλώτου, Σταθάκη, Χουλιαράκη με τους Θεσμούς. Για τις 17.00 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Κουαρτέτου με τον υπ. Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Αργότερα, στις 21.00 αναμένεται να εξεταστεί το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» με τον υπ. Οικονομίας Γ. Σταθάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα