Κομισιόν: Ο Μισέλ Μπαρνιέ επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το Brexit

Τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για την έξοδο από την Ε.Ε. αναλαμβάνει ο Μισέλ Μπαρνιέ, πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν και υπουργός της Γαλλίας, με τέσσερα διαφορετικά χαρτοφυλάκια στο ενεργητικό του, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Ο Γάλλος αξιωματούχος θα ηγείται της ειδικής Task Force που θα συσταθεί από την Κομισιόν για τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία και την όλη διαδικασία εξόδου, σύμφωνα με το Άρθρο 50.

Ο Μπαρνιέ θα λογοδοτεί κατευθείαν

στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για τον οποίο εργαζόταν ως σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και άμυνας έως τον Φεβρουάριο 2015.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο φίλος μου Μισέλ Μπαρνιέ δέχτηκε αυτή την πρόκληση. Ήθελαν έναν έμπειρο πολιτικό για μια τέτοια δύσκολη δουλειά. Ο Μισέλ έχει τις απαραίτητες διαπραγματευτικές ικανότητες και την εμπειρία σε θέματα πολιτικής, ως πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην μέλος της Κομισιόν, ως Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, θεσμικών μεταρρυθμίσεων και Υπηρεσιών. Έχει ένα ευρύ δίκτυο επαφών σε όλες της ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ θα του δοθεί πλήρης πρόσβαση στους απαραίτητους, για να φέρει σε πέρας την αποστολή του, πόρους της Κομισιόν. Θα αναφέρεται απευθείας σε μένα και εγώ θα του ζητώ να ενημερώνει τακτικά το Κολλέγιο των Επιτρόπων ώστε να είναι ενήμερο για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Είναι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει στο νέο του έργο και θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια νέα συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο, αφότου η χώρα θα έχει αποχωρήσει από την Ε.Ε.» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο Μ. Μπαρνιέ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από 1η Οκτωβρίου.

Δείτε αναλυτικά το βιογραφικό του Μ. Μπαρνιέ

Keywords
Τυχαία Θέματα