Nintendo: Διευρύνονται οι ζημιές της - Καθυστερεί να λανσάρει το Pokemon Go Plus

Μπορεί το δημοφιλές παιχνίδι της Nintendo, το Pokemon Go να έχει κάνει πάταγο παγκοσμίως ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται πως καθυστέρησε αρκετά να το λανσάρει στην αγορά. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι μεγάλα λόγω της χαμηλής ζήτησης που υπάρχει για Wii U κονσόλες αλλά και εξαιτίας του ισχυρότερου γεν.

Η

ζημιές της ιαπωνικής εταιρείας άγγιξαν τα 24,5 δισ. γεν (232 εκατ. δολάρια) για το β΄τρίμηνο. Την ίδια ώρα οι αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν απώλειες της τάξεως των 3,4 δισ. γεν. Την ίδια ώρα, η Nintendo διατηρεί την προοπτική για κέρδη 35 δισ. γεν φέτος ενώ η μετοχή της υποχωρεί κατά 10%.

Ο αγώνας που καταβάλει η Nintendo να βρει νέους αγοραστές για τις παραδοσιακές κονσόλες έχει επισκιάσει την επιτυχία που έχει σημειώσει το Pokemon Go που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα. Ακόμα κι αν η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει νέα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα, η αβεβαιότητα για το πόσο θα επωφεληθεί τελικά από αυτά είναι αμφίβολη. Μάλιστα, οι προγραμματιστές του παιχνιδιού ανακοίνωσαν ότι το Pokemon Go Plus, ένα αξεσουάρ για το δημοφιλές παιχνίδι, θα αρχίσει να πωλείται από το Σεπτέμβριο αντί για αυτή την εβδομάδα.

Το τρέχον οικονομικό έτος αποτελεί μια μεγάλη δοκιμασία για την Nintendo και τις φιλοδοξίες που έχει για τα παιχνίδια μέσω κινητού. Με την ίδια να αντιστέκεται στα smartphones εδώ και χρόνια, τώρα σχεδιάζει να λανσάρει στην αγορά πέντε παιχνίδια μέχρι τα μέσα του Μάρτη του 2017, μεταξύ των οποίων δύο μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους.

Και μπορεί αρχικά να υπήρχε ενθουσιασμός για τη δημοτικότητα του παιχνιδιού το οποίο σχεδόν διπλασίασε την αγοραστική αξία της Nintendo, στη συνέχεια η εταιρεία έσπευσε να μειώσει τον ενθουσιασμό αυτό λέγοντας πως οι δημοσιονομικές επιπτώσεις θα είναι «περιορισμένες».

Περίπου το 13% των πωλήσεων του Pokemon Go θα εισρεύσουν στην Nintendo, σύμφωνα με την εκτίμηση του David Gibson, αναλυτή της Macquarie Securities στο Τόκιο ενώ οι λεπτομέρειες της χρηματοδοτικής συνεισφοράς του παιχνιδιού θα γίνουν σαφέστερες το επόμενο τρίμηνο, όταν η εταιρεία ανακοινώσει αποτελέσματα για το χρονικό διάστημα που κυκλοφόρησε Pokemon Go.

Πέρα από την επιδρομή που σχεδιάζει να κάνει η Nintendo στα smartphones, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει μια νέα κονσόλα την NX τον Μάρτιο του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα