ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις και για άλλους αξιωματούχους του Μαδούρο

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία άλλων 10 -20 αξιωματούχων της κυβέρνησης Μαδούρο, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο πηγές.

Αυτό θα συμβεί ακόμα και εντός της ημέρας, αν και ίσως καθυστερήσει αφού η κυβέρνηση Τραμπ αναζητεί συντονισμένη διεθνή ανάληψη δράσης στην επιβολή ποινών κατά του καθεστώτος Μαδούρο με την κατηγορία της υπονόμευσης τη

Δημοκρατίας στη χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Οι ΗΠΑ πιέζουν ώστε χώρες της Ευρώπης και της Ν. Αμερικής (όπως η Κολοβία) να συμμετάσχουν στην επιβολή κυρώσεων και ενδέχεται να σταματήσουν να αναλαμβάνουν μονομερή δράση εάν κριθεί απαραίτητο για μια συντονισμένη ανακοίνωση.

Τουλάχιστον 11 χώρες της Λατινικής Αμερικής καθώς και ο Καναδάς συναντώνται στη Λίμα σήμερα για να συζητήσουν τις επιπλοκές από τη συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης, παρά την κριτική που ασκείται διεθνώς, καθώς κατηγορείται ότι συνέταξε εκ νέου το Σύνταγμα.

Η κυβέρνηση Τραμπ προετοιμάζει νέες κυρώσεις που θα εφαρμοστούν κατά μιας άλλης ομάδας αξιωματούχων από την Βενεζουέλα που διασυνδέονται με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, αντιδρώντας στην συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης, παρά την κριτική που ασκείται διεθνώς, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα επιβληθούν σε αξιωματούχουςε που συνδέονται με την κυβέρνηση Μαδούρο, περιλαμβάνουν, εκτός από το «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων σε αμερικανικό έδαφος, την απαγόρευση να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, αλλά και την απαγόρευση συνεργασίας τους με αμερικανικές εταιρίες.

Η Ουάσινγκτον προχώρησε στην εφαρμογή κυρώσεων κατά του Μαδούρο προσωπικά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ είχαν εξαγγελθεί κυρώσεις κατά 13 πολιτών της Βενεζουέλας στις 26 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα