Τοp παραγωγός χρυσού: Αναγκαίοι για τις εξορύξεις οι ακτιβιστές επενδυτές

Οι εξορυκτικές εταιρείες θα μπορούσαν να ωφεληθούν αν υπήρχαν περισσότεροι ακτιβιστές επενδυτές, που θα κινούνταν στα χνάρια της Elliott Management Corp που έκανε καμπάνια για τη βελτίωση των επιδόσεων της BHP Billiton. Αυτό αναφέρει ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού της Αυστραλίας.

Το ρεκόρ αποδόσεων του κλάδου απαιτεί λεπτομερέστερη εξέταση από τους μετόχους, αναφέρει ο εκτελεστικός πρόεδρος της Evolution Mining, Jake Klein. «θα

ήθελα να το δω. Οι επενδυτές είναι συνήθως πολύ ανεκτικοί και πολύ δεκτικοί».

Οι καμπάνιες ακτιβισμού επιταχύνονται σε παραδοσιακά πεδία εξόρυξης, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και του Καναδά, σύμφωνα με την FTI Consulting Inc. Και τα 19 μέλη του δείκτη των μεσαίου μεγέθους παραγωγών χρυσού του Bloomberg Intelligence, που περιλαμβάνει την Evolution, είχαν αρνητική απόδοση τους τελευταίους 12 μήνες, Μόνο επτά αύξησα τις αποδόσεις τους φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg.

Το fund Elliott του δισεκατομμυριούχου Paul Singer έχει βάλει στο στόχαστρο την BHP, την κορυφαία εξορυκτική στον κόσμο, για μια διαστρεβλωμένη στρατηγική διαχείρισης η οποία το ταμείο ισχυρίζεται ότι έχει καταστρέψει περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.. Η Elliott, η οποία έχει υποστηρίξει επενδυτές, όπως οι AMP Capital και Schroders Plc σε ορισμένες προτάσεις, ζήτησε αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

«Κρατάμε τους επενδυτές κοντά και πρέπει να διατηρούμε τις ανησυχίες τους, το τοπίο αλλάζει και γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gold Fields Ltd., Nick Holland, ο οποίος δήλωσε ότι συναντάπερίπου το 80% των κατόχων μεριδίου προσωπικά δύο φορές το χρόνο.

Ο αριθμός των εκστρατειών των ακτιβιστών μετόχων εκτός των ΗΠΑ αυξήθηκε σε 201 το πρώτο εξάμηνο του 2017, σε σύγκριση με μόνο 70 καθ'όλη τη διάρκεια του 2010.

Το ισχυρό δολάριο, οι υποτιμημένες τιμές των assets και ο αυξημένος παγκόσμιος έλεγχος της εταιρικής διακυβέρνησης οδηγούν αυτή την τάση.

Ένας αυξημένος κίνδυνος ακτιβισμού έρχεται σε αντίθεση με την άνοδο της παθητικής επένδυσης, σύμφωνα με τον Klein της Evolution. Περίπου 500 δισεκατομμύρια δολάρια έφευγαν από τα ενεργητικά για να περάσουν σε παθητικά κεφάλαια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 και ο Singer της Elliott χαρακτήρισε την τάση αυτή ως «κίνδυνο καταστροφής του καπιταλισμού», σε επιστολή προς τους επενδυτές τον περασμένο μήνα.

«Η παθητική επένδυση είναι μια πρόκληση, σχετικά με το πώς διαφοροποιείσαι όταν αποκτήσουν κυρίαρχο ρόλο και δεν μπορείς να μιλήσετε με τον μέτοχο», σημείωσε ο Klein.

Keywords
Τυχαία Θέματα