3 ζωγράφοι, 1 έκθεση

Τρείς κοντινοί σε ηλικίες – σχεδόν συνομήλικοι- ζωγράφοι που προτιμούν να τοποθετούν τα πρόσωπα και τα σώματα των ανθρώπων στο τελάρο της δημιουργίας τους βρίσκονται μαζί αυτό το καλοκαίρι κάτω από την ίδια στέγη. Μια έκθεση που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου και θα συνεχιστεί έως και τις αρχές του Σεπτεμβρίου (03/09) στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου.

Στο site του Δήμου Σύρου Ερμούπολης βρήκα το πρόγραμμα για τον Πολιτισμό και εκεί, ένα μικρό

επεξηγηματικό κείμενο για την έκθεση Του σώματος η μνήμη (Επιμέλεια Έκθεσης:Γιώργος Αλτουβάς). Διαβάζω σχετικά: «Ο Αλέξης Βερούκας (1968), ο Γιώργος Ρόρρης (1963) και η Μαρία Φιλοπούλου (1964) τρεις εξαίρετοι καλλιτέχνες της νέας γενιάς, έχοντας ζήσει από κοντά τις διεργασίες και ζυμώσεις των καλλιτεχνικών αλλαγών στο 2ο μισό του 20ου αιώνα, ενστερνίστηκαν το μωσαϊκό των εγχώριων και διεθνών επιρροών, αποδίδοντας έργο με ιδιαίτερη αισθητική που αντανακλά την έντονη προσωπικότητα τους με πρωτοτυπία, αισθησιασμό και έντονο συναίσθημα.

Το κίνητρο του Αλέξη Βερούκα, στην απεικόνιση του «γυμνού» είναι να εκφράσει τη μεταφυσική ουσία του θέματος του.

Τα έργα του Γιώργου Ρόρρη διακρίνονται για την ψυχολογική διείσδυση τους και συχνά προβληματική-ταλαιπωρημένη εξέταση της σχέσης μεταξύ καλλιτέχνη μοντέλου.
Το άπλετο φως και οι αντανακλάσεις του είναι το κυρίαρχο εκφραστικό ιδίωμα στα έργα της Μαρία Φιλοπούλου, χρησιμοποιώντας το χρώμα, πλούσιο και έντονο».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα