Η Μέρκελ "χάνει" την εκλογική της περιφέρεια λόγω προσφυγικού

H πολιτική συγκέντρωση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Wolfgang Schaeuble στο Rostock πήγαινε πολύ καλά μέχρι που η συζήτηση "γύρισε" στο προσφυγικό.

Οι συνταξιούχοι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες υποστήριξαν τον Schaeuble για τον ρόλο του στην επανένωση της Γερμανίας. Παρόλα αυτά, η θετική αυτή ενέργεια εξατμίστηκε γρήγορα όταν ο Schaeuble προασπίστηκε της Angela Merkel όσον αφορά την τακτική αντιμετώπισης της Καγκελαρίου προς τους πρόσφυγες. Στο κοινό έπεσε μία ησυχία, με διάφορες... μουρμούρες, και γρήγορα υπήρξαν χειροκροτήματα.

Εκείνη τη στιγμή, ένα μέλος του κοινού σηκώθηκε και αντιτάχθηκε στον Schaeuble.

"Θέλω να σε διαψεύσω: Το Ισλάμ δεν έχει θέση στη Γερμανία. Όταν εσύ και η Καγκελάριος έχετε, πια, αποσυρθεί, η χώρα θα πρέπει να τα βγάζει πέρα με τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα αυτής της τεράστιας εισροής εκατομμυρίων από μία ξένη κουλτούρα. Γι αυτό και σε θεωρώ απευθείας υπεύθυνο".

Πολλοί εκ των συμπολιτών του στο κύριο εκλογικό κέντρο της Merkel νιώθουν το ίδιο. Το αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD βρίσκεται πολύ κοντά στo CDU της Merkel στο Mecklenburg της Δυτικής Πομερανίας.Το AfD προφανώς και βασίζεται στα πολιτικά λάθη του CDU για να κερδίσει έδαφος, επιτυχώς, αφού το πιο πρόσφατο γκάλοπ το δείχνει να βρίσκεται μπροστά από το CDU κατά 3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα