Η καυστική απάντηση του Βρετανού απερχόμενου Επιτρόπου Χιλλ για τον Μπόρις Τζόνσον

Του Ιωάννη Αντύπα

Καυστικός και με το χαρακτηριστικό βρετανικό φλέγμα εμφανίστηκε ο απερχόμενος Επίτροπος της Μεγάλης Βρετανίας Τζόναθαν Χίλλ στο πλαίσιο ανακοίνωσης του για το θέμα των επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχει κάποια συμβουλή προς την ομάδα που θα αναλάβει να διαχειριστεί το Brexit και τον νέο υπουργό εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον ο απερχόμενος Επίτροπος τόνισε πως: «Θεωρώ πως οι άνθρωποι που θα αναλάβουν το καθήκον αυτό θα λαμβάνουν συμβουλές από οποιοδήποτε στόμιο μπορεί να φανταστεί κανείς».

Ο Τζόναθαν

Χίλλ χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες για λογοπαίγνια και ειρωνεία της Βρετανικής γλώσσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το «στόμιο» να αναφέρεται και στην… ανθρώπινη ανατομία, με τους Βρετανούς δημοσιογράφους στην αίθουσα της Επιτροπής να ξεσπούν σε γέλια.

Στη συνέχεια, ο Βρετανός απερχόμενος Επίτροπος προσέθεσε πως είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσει η Μεγάλη Βρετανία τι ακριβώς θέλει και στη συνέχεια να μιλήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει πλέον η πιθανότητα ανατροπής του δημοψηφίσματος ο Τζόναθαν Χίλλ τόνισε πως «η Μεγάλη Βρετανία έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή και δεν υπάρχει γυρισμός, συνεπώς μεταφερόμαστε από μια θεωρητική απόφαση σε μια πρακτική».

Καυτηριάζοντας και τη στάση των συμπατριωτών του, ο Βρετανός Επίτροπος δήλωσε πως οι άνθρωποι έχουν την πεποίθηση πως όσο μεγάλο και αν είναι ένα συμβάν, τίποτα ουσιαστικό δεν θα αλλάξει στη ζωή τους, κάτι το οποίο για τον Τζόναθαν Χίλλ είναι «τελείως λάθος».

Τέλος, ερωτηθείς για το τι θα κάνει τώρα, απάντησε πως σκοπεύει να ασχοληθεί με την κηπουρική, τα διάβασμα και φυσικά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα