Γιατί ο κ. Ε. Μυτιληναίος συνεχίζει τις αγορές μετοχών – 620.000 μετοχές μέχρι σήμερα

Σε αγορές 620.000 μετοχών, συνολικής αξίας 2,7 εκατ. ευρώ προχώρησε ο επιχειρηματίας κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος της φερώνυμης εισηγμένης εταιρείας από τις 4 Οκτωβρίου 2016, επιδεικνύοντας την μέγιστη εμπιστοσύνη προς τις προοπτικές της εταιρείας του.

Η συμφωνία της τιμής του ρεύματος με την ΔΕΗ θεωρείται και είναι ένα deal που κερδίζουν και οι δυο πλευρές.

Η ΔΕΗ από την πλευρά της

θα αποκτήσει άμεσα ρευστότητα 100 εκατ. ευρώ, ενώ η Αλουμίνιον της Ελλάδος λήγει μια μακροχρόνια διαμάχη με την ΔΕΗ, αφού θα προμηθεύεται ηλεκτρικό ρεύμα από την δεύτερη έναντι 31 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Επιπλέον, η ΔΕΗ θα έχει το δικαίωμα προσαυξήσεων στην τιμή της μεγαβατώρας στην περίπτωση που η τιμή του Αλουμινίου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κινηθεί πάνω από τα 1800 δολάρια ο τόνος.

Σε επίπεδο Ebidta, τα οφέλη για την Αλουμίνιον είναι 24-25 εκατ. ευρώ στην διετία, ενώ μακροπρόθεσμα τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα δεδομένου ότι η εταιρεία διαθέτει το χαμηλότερο κόστος παραγωγής στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής εξάλλου το γεγονός ότι, η Μυτιληναίος θα προμηθεύεται μέσω της Αλουμίνιον ρεύμα με 33 ευρώ και θα το πουλά στο δίκτυο με υψηλότερη τιμή. Περαιτέρω, μια βασική παράμετρος της συμφωνίας είναι το γεγονός ότι, η Μυτιληναίος μέσω της Protergia θα αυξάνει τα μερίδια της στην λιανική αγορά ρεύματος, βάσει του Μνημονίου 3. Συνεπώς, το μεγαλύτερο όφελος για την εισηγμένη θα προκύψει από την απόσπαση μεριδίων της ΔΕΗ στην λιανική.

Ο αντίκτυπος στην μετοχή ήταν άμεσος καθώς η μετοχή κέρδισε 1 ευρώ την τελευταία εβδομάδα (από τα 3 ευρώ) φθάνοντας την κεφαλαιοποίηση στα 555 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα