Αποχαιρετούν το Λονδίνο τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα JPMorgan και Goldman Sachs;

Η Goldman Sachs επιβεβαίωσε, σήμερα, είδηση των Sunday Times, η οποία είχε παρουσιαστεί και στο CNBC, που τη βλέπει να εξετάζει μετεγκατάσταση μέρους των δραστηριοτήτων της εκτός Λονδίνου, πιθανά καταλήγοντας στη Φρανκφούρτη, η οποία εντείνει τις προσπάθειές της για προσέλκυση εταιρειών.

Σύμφωνα με τη Goldman Sachs,

η τράπεζα μελετά τη μεταφορά περίπου 2.000 εργαζομένων σε άλλη πόλη σε περίπτωση που το Brexit θα κοστίσει στη Βρετανία τα passporting rights τα οποία επιτρέπουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να δραστηριοποιούνται σε όλη την Ένωση και τα οποία αποτελούν και ακρογωνιαίο λίθο του City του Λονδίνου ως τραπεζικού κέντρο της ΕΕ και δη του πλανήτη.

Στο μεταξύ, ο James Gorman, CEO της Morgan Stanley δήλωσε κατά τη διάρκεια του IIF πως η Νέα Υόρκη θα αποτελέσει μία από τις μεγάλες κερδισμένους του Brexit, ενώ τόνισε πως η εταιρεία του μελετά και αυτή τη μεταφορά κεντρικών γραφείων εκτός του Λονδίνου.
Τέλος, ο επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon σημείωσε ότι το Brexit μπορεί να δημιουργήσει πολυετή αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο. Ο Dimon φέρεται να δήλωσε πως η τράπεζά του περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να δει αν θα προχωρήσει σε παρόμοια μεταφορά δραστηριοτήτων ή γραφείων σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα