«Έσπασε» τα ταμεία το Star Wars: Rogue One

H νέα ταινία του έπους Star Wars, "Rogue One" έκανε το δεύτερο μεγαλύτερο opening του Δεκεμβρίου στην ιστορία του Hollywood. Το... prequel του ορίτζιναλ Star Wars: A New Hope του 1977 συγκέντρωσε 155 εκατ. δολάρια σε σινεμά σε ΗΠΑ και Καναδά, σύμφωνα

με την ComScore Inc. Το περσινό Star Wars: The Force Awakens κρατά ακόμη τα σκήπτρα με 248 εκατ. δολάρια του weekend box office.

Mε το Rogue One, η Disney τεστάρει την ικανότητά της να επεκτείνει τo franchise Star Wars πέρα από τις τριλογίες του George Lucas. Μετά την εξαγορά της Lucasfilm Ltd για 4 δισ. δολάρια το 2012, η Disney ακολούθησε την ίδια τακτική που εφάρμοσε στη σειρά των ταινιών της Marvel. Δημιουργεί και επεκτείνει ολοένα ένα «γαλαξία» ιστοριών που συνδεόνται μεταξύ τους. Η πίεση που θα ασκηθεί στη Disney είναι και το μεγάλο στοίχημα για το εάν οι φαν των ταινιών θα συνεχίσουν να τις παρακολουθούν.

Το παγκόσμιο weekend box office για το Rogue One ήταν 290,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Disney και απ'ό,τι φαίνεται πληρεί επακριβώς τις προϋποθέσεις και τις ελπίδες που είχε δημιουργήσει η Disney.

Keywords
Τυχαία Θέματα