Βαράγκης: Έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου 7,4 εκατ. ευρώ

Στην έκδοση καθώς και στη διάθεση (μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης) μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ), το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 7,4 εκατ. ευρώ, προχώρησε στις 16/12 το διοικητικό συμβούλιο της Βαράγκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το εκδοθέν έγχαρτο, έντοκο ΜΟΔ είναι τετραετούς διάρκειας και αποτελείται από 74 ονομαστικές Ομολογίες ονομαστικής αξίας 100.000 ευρώ έκαστη, οι οποίες διατέθηκαν σε 3 Ομολογιούχους συνολικά. Η τιμή μετατροπής ορίστηκε σε 0,32 Ευρώ ανά μετοχή, αναπροσαρμοζόμενη σε περίπτωση

εταιρικών πράξεων. Το επιτόκιο ορίστηκε σταθερό 5% ετησίως και καταβάλλεται εξαμηνιαίως. Οι εν λόγω ομολογίες δεν πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά.

Συγκεκριμένα μέσω του ΜΟΔ κεφαλαιοποιήθηκαν υποχρεώσεις της Εταιρίας προς τις Εταιρίες "Θεμιστοκλής Βαράγκης Μελέται – Κατασκευαί- Ανοικοδομήσεις Α.Ε", "Θήτα –Δέλτα Ανοικοδομήσεις Α.Ε" και προς τον Δημήτριο Βαράγκη συνολικού ύψους €3,329 εκ και αντλήθηκαν συνολικά νέα κεφάλαια € 4,071,τα οποία θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της σε κεφάλαιο κίνησης καθώς και θα καλύψουν τις λειτουργικές της δαπάνες (συμπεριλαμβανομένης της απομείωσης δανεισμού που ήδη χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό).

Keywords
Τυχαία Θέματα